Уникална драма! Ботев Пд е на 1/8-финал след 24 дузпи и червен картон

Ботев Пд - Готия Къп класиране на осминафинал

Ботев Пд се класира за осминафиналите на най-големия юношески турнир в света Gothia Cup! След невероятна драма „канарчетата“ победиха представителя на домакините BK Häcken 2.

В редовното време двата тима не си отбелязаха гол и победителят трябваше да бъде определен с изпълнение на дузпи. „Жълто-черните“ пък играха през по-голяма част от мача с човек по-малко, след като в средата на първата част Иван Иванов бе изгонен с директен червен картон.

При изпълнението на 11-метровите удари настъпи истинска драма на един от терените в Гьотеборг. Шведите пропуснаха от втория си опит, но това сториха и ботевистите от четвъртото изпълнение.

Последва невероятна серия от точно изпълнени дузпи, преди да се стигне до осмите изпълнения. Тогава домакините пропуснаха, но късметът отново избяга от Ботев и българите също не успяха да реализират.

При дузпа №23 отборът на BK Häcken 2 пропусна, а при последвалото изпълнение Даниел Гичев хвърли в екстаз „жълто-черните“, реализирайки от бялата точка. Следващият мач на Ботев е по-късно  днес, като съперникът все още не е ясен.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ