Федерацията по борба прави школа „Серафим Бързаков“

01jpg

Българската федерация по борба прави академия „Серафим Бързаков“, кръстена на двукратния световен и 4-кратен европейски шампион. Самият Бързаков ще бъде не само лице, но и треньор на младите таланти в школата, която ще се помещава на базата „Диана“ в столицата. Заради новото предизвикателство шампионът овакантява и поста селекционер на мъжкия ни национален отбор по свободна борба. Той обаче ще продължи да работи персонално с някои от състезателите в представителния ни тим. В момента Бързаков е на подготовка на Белмекен заедно с натурализирания у нас чеченец Али Умарпашаев и сънародника му Ахмед Магамаев, който още чака български паспорт.

Управата на федерацията започва и активна работа за привличането на подрастващи. В тази роля ще влезе Иван Цонов, олимпийски вицешампион от Сеул 88 и досегашен помощник на Бързаков. Специалистът, който през октомври спечели сребро на световното за ветерани в Пловдив, поема още един пост. Той ще бъде и старши на отбора на кадетите.

Нов курс на федерацията ще даде приоритет на личните треньори, които ще бъдат ангажирани повече със състезателите си в националните отбори на всички нива.

Овакантеният пост от Бързаков бе поверен на Валентин Ангелов, дългогодишен помощник треньор в националния ни тим и бивш селекционер на юношеския отбор. В момента върви и подмладяване на отбора. А в щаба влиза и бившият национал Михаил Ганев, световен шампион от 2010-а.

При класиците в екипа на старши треньора Армен Назарян бе привлечен бившият национал Илиян Георгиев, носител на златния пояс „Никола Петров” за 2012-а. Той ще бъде ангажиран с момчетата предимно с работата на тепиха.

В момента националите по свободна борба – мъже и юношите, са на подготовка на базата в Тетевен. В края на месеца юношите и девойките заминават на европейското първенство в Рим.

Мъжете в класическата борба пък ще стартират на турнира „Вехми Емре” в Истанбул от утре. А женският национален тим е на подготовка на базата „Белмекен“.

Световното и в трите стила е в Будапеща през октомври.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ