Берое показа новите си уникални екипи! Световен концерн изпълни невероятни изисквания, за да зарадва феновете на заралии

2

ПФК „Берое“ има удоволствието да представи на вашето внимание новите мачови фланелки на представителния отбор на „Берое“ за сезон 2018/19.

Екипът отново е с уникален дизайн, изработен специално за клуба и е от немския производител на спортни стоки Uhlsport, който ще бъде партньор на клуба и през този сезон. Титулярният екип е в традиционното зелено, вторият екип е бял, а третият избор е в графит.

 

„Берое“ и градът са неразривно свързани, като и тази година трите фланелки са създадени с духа на 8000-годишна Стара Загора. Шарките пресъздават линиите на едни от най-старите реликви в града, които се съхраняват в музей „Неолитни жилища“. Във фланелката са вградени и още елементи, за които може да видите тук. Символ, родолюбие, традиция и дух – това е новата фланелка на „Берое“!

Играчите ще облекат за пръв път новия екип по време на първия двубой от новия сезон на Първа професионална лига срещу „Славия“ в София. Срещата е на 22 юли от 18:30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“.

През този сезон клубът обръща специално внимание на едни от най-старите реликви в града. Като посланик на града „Берое“ иска да популяризира археологическите находки на Стара Загора от световно значение и спомогне за развитието на туризма. Представяме ви подробно всички детайли, които притежава новият мачов екип на „Берое“:

Освен емблемата на клуба и на производителя, върху фланелката са разположени и логата на основните рекламодатели – „REFAN“ и „AJAX Group“. Орнаментите и по трите разцветки на екипа са от късния Неолит и ранен Халколит, които са пренесени от най-старите реликви, съхранявани в музей „Неолитни жилища“ в Стара Загора. Така „Берое“ продължава традицията и духа на своя дом и с гордост ще представя уникалните за Европа артефакти и реликви.

В тениската е използван и специално създадения шрифт „Заралитик“.

Над имената на футболистите „Берое“ прави специален реверанс към феновете си. Във фланелката е вграден трибагреник и слоганът „С България в сърцата“, който феновете на „Берое“ показаха в един мачовете на тима в европейските клубни турнири. Тогава, когато „зелени“ сърца от цяла Европа подкрепиха любимия си отбор. През този над един век нашият любим клуб „Берое“ заслужено заема централно място в българския футбол. В тази богата история ние споделихме много радост и незабравими двубои. Извоювахме много слава, спечелихме много купи и никога не се предадохме. Винаги бяхме с „България в сърцата“, пише официалният сайт на клуба.

От вътрешната страна на новата фланелка „Берое“ отбелязва едно предстоящо събитие и юбилей – 60 години от откриването на нашия дом – стадион „Берое“. Храмът – онзи, в който религията е само една – „Берое“! На 4 април 1959 г., след тежки перипетии и много доброволен труд, с неоценимата помощ на ген. Делчо Делчев стадион „Берое“ е открит пред 20 000 души в двубой срещу ЦДНА. Стадионът тогава представлява модерен за времето си физкултурен комплекс със затревен терен , лекоатлетическа писта, спортна зала и добре обзаведени съоръжения. Реконструкцията със сегашната архитектура е направена по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ