Спортист спря устрема на Пирин с гол от засада

пирин_цска3

Дербито на 23-ия кръг от футболната Втора лига между отборите на Спортист и Пирин (Благоевград) приключи при равенство 1:1, а домакините от Своге стигнаха до него с гол от засада.

Попадението лиши „орлетата“ от две точки и може да повлия на крайния изход на борбата за промоция, тъй като дава възможност на Локомотив (София) да се откъсне на върха, ако спечели домакинството си на Добруджа.

В неделния ден Спортист започна силно срещата и още във втората минута Ивайло Михайлов пробва да порази целта с удар от разстояние, но не сполучи. Малко по-късно пък Богомил Богомилов не успя да засече центриране от корнер, а в 10-ата минута Айкут Рамадан озова очи в очи с вратаря на Пирин, но застигнат от Александър Дюлгеров и последният изчисти в корнер.

След ъгловия удар пък Валентин Йосков пропиля отлична възможност да изведе домакините напред в резултата, а гостите наказаха пропуска му след първата си добра атака в 27-ата минута.

Тогава Спас Георгиев проби отдясно и центрира към пеналта, където Преслав Йорданов не успя да засече, но това стори Антон Карачанаков, за да открие резултата – 0:1.

Шест минути преди паузата Станислав Манолов стреля опасно от свободен удар, ала Стефано Кунчев показа класа и спаси с една.

Секунди преди почивката пък Деян Христов вкара гол, но при овладяването на топката игра с ръка и попадението бе отменено.

Въпреки това Спортист започна второто полувреме с ново попадение, което бе зачетено, макар че в ситуацията имаше засада.

След центриране от статично положение Деян Христов отклони към Борислав Стойчев и капитанът на домакините не сгреши, за да изравни резултата – 1:1.

Слез това домакините се прибраха в защита и темпото на мача значително спадна.

Най-добрият шанс за Пирин след почивката се откри пред Спас Георгиев в 74-ата минута, когато той получи шанс да стреля от движение, но от десетина прати топката над вратата на домакините.

В 82-ата минута Карачанаков пробва воле, но неособено сполучливо и прати топката леко към вратаря Кунчев, който улови с лекота. Три минути след това Богомилов сгреши, след като върна слабо към стража, но той се справи отлично и изпревари резервата Гурам Гощелиани.

До края повече попадения не паднаха, така че двата отбора поделиха точките и Пирин оглави временното класиране с 46 в своя актив, докато Спортист (Своге) остана трети с 39.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ