БФС проверява за клубове фантоми в подписката на Порточанов

БФС

Един от кандидатите за президент на БФС Христо Порточанов и екипът му са изправени пред първи сериозен тест.

Миналата седмица Инициативният комитет за издигането му внесе в БФС подписка за свикване на извънреден конгрес, която е подкрепена от около 40% от клубовете в България.

Според информация на dsport в офисите на централата тече задължителна проверка на легитимността на събраните подписи, за да може въпросът да бъде разискван на следващото заседание на Изпълкома, което ще се проведе в началото на идната седмица.

Ако Порточанов и екипът му са си свършили работата както трябва и няма клубове фантоми, не би следвало да има проблем да се свика извънреден конгрес, който трябва да се проведе по предложения дневен ред.

Порточанов вече обяви, че желанието му е изборът да се състои в края на април.

Делото на Йордан Лечков срещу БФС пък окончателно приключи, след като ВКС (Върховен касационен съд) се произнесе с определение, неподлежащо на обжалване.

Бившият футболист на Сливен, ЦСКА, Хамбургер, Марсилия и Бешикташ имаше претенции срещу факта, че не бе избран за временен президент на БФС след оставката на Борислав Михайлов. Тогава той бе първи вицепрезидент и по устав трябваше да заеме мястото на Михайлов.

Изпълкомът обаче избра Михаил Касабов да оглави футболния съюз до провеждането на конгрес. Малко по-късно Лечков бе свален от поста първи вицепрезидент и към момента е само член на Изпълкома.

Заради всичко това бившият първи заместник заведе дело срещу БФС, което загуби в СГС и Апелативния съд.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ