Ботев (Враца) пречупи Монтана с фамозен гол и сложи край на негативната си серия

ботев_враца_цска

Ботев (Враца) най-после сложи край на черната си серия в Първа лига. Зелените се наложиха с минималното 1:0 при гостуването на Монтана в среща от 20-ия кръг на елита. Единственият гол в дербито на Северозапада падна в 50-ата минута след страхотен изстрел от фаул на Чавдар Ивайлов.

Двубоят започна много равностойно, а двата отбора се опитаха да наложат териториален превес. В 13-ата минута Давид Кики направи страхотен пас зад отбраната на Ботев Враца, но Янко Ангелов не успя да засече и Илия Миланов изчисти

В 34-ата мачът Николай Минков финтира на тъча Илия Миланов и влезе навътре към наказателното поле на Ботев Враца. Последва мощен удар с десния крак, но топката премина край левия страничен стълб на Краси Костов. Шест преди края на първата част вратарят на врачани отново спаси своите от сигурен гол. Николай Минков отправи зрелищен шут от въздуха, но Краси Костов направи феноменално спасяване и отново спаси своите от сигурен гол.

Гостите от Враца откриха резултата пет минути след старта на второто полувреме. Чавдар Ивайлов изпълни магнетично пряк свободен удар, а топката придоби причудлива траектория, за да се оплете в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Макенджиев – 1:0 за Ботев Враца.

Монтана можеше да изравни резултата още в ответната атака, но прехвърлящ изстрел на Башлиев излезе аут. В 56-ата гостите направиха нестандартна комбинация чрез Мартин Николов и Петър Атанасов. Вторият изведе Даниел Генов в наказателното поле на Монтана, но ударът на нападателя бе неточен.

Последва много сериозна битка в средата на терена. Четири преди края Монтана загуби концентрация, а Ботев Враца пропусна да накаже грешка в отбраната на домакините. Даниел Генов направи успоредно центриране към Златински. Благой Макенджиев пропусна да улови топката, но бившият играч на Лудогорец не засече в опразнената му врата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ