На „Огоста“ днес ще ври и кипи! Монтана и Ботев (Вр) влизат в директна битка за оцеляване

ботев_враца_цска

Днес в 17:30 часа ще се изиграе дербито на Северозапада в Първа лига между Монтана и Ботев (Враца). Двата тима ще излязат един срещу друг на „Огоста“ във важен сблъсък в битката за оцеляване в елита. Срещата е особено важна за гостите, които са в негативна серия от 8 поредни загуби в първенството и паднаха до последното място в класирането.

Във Враца усилено се говори, че този мач ще бъде решаващ за бъдещето на треньора на Ботев Антони Здравков. Той ще трябва да върне отбора на победния път, ако иска да запази поста си. Очаква се след края на срещата да има среща на борда на директорите на врачани, които да преценят как да процедират с наставника. Положителното за Сухия е, че класира отбора на 1/4-финал за Купата на България, но това може и да не се окаже достатъчно.

В Монтана положението е доста по-добро. Отборът записа победа и равенство в последните си два мача и се надява да продължи със силните игри. Макар „сините“ да са по-напред в класирането, разликата с врачани всъщност е само 3 точки, което прави мача още по-важен.

Статистиката показва, че това ще бъде едва 6-ият двубой между тези два отбора в елита. Досега всеки има по 2 победи, а 1 мач завърши наравно. Головата разлика пък е 7:7.

Треньорът на домакините Атанас Атанасов има проблем с окомплектоването на състава си. Защитниците Валери Христов и Михаил Орачев ще пропуснат днешната среща. Първият е с разтежение на бедрото, а вторият е със съмнение за спукано тъпанче. Извън състава остава и Адам Буджаа, но от клуба не обясниха каква е причината за това.

Най-вероятно Монтана ще излезе в състав Макенджиев на вратата и Башлиев, Михов, Цонков и Кики в отбрана. Терзиев и Каменов ще са двамата опорни халфове, а пред тях ще бъде Ангелов. Тасев и Минков ще действат на крилата, а Георгиев ще води атаката.

За Ботев положителното е, че нямат контузени или наказани играчи. Здравков вероятно ще пусне на терена Костов под рамката и Керчев, Ндиайе и Миланов в защита. Зехиров и Николов ще са двамата халф-бекове, а Ивайлов и Златински ще са двамата опорни полузащитници. Генов ще изпълнява ролята на плеймейкър, а в атака ще си партнират Бабунски и Атанасов.

Вероятни състави:

МОНТАНА: Макенджиев, Башлиев, Михов, Цонков, Кики, Каменов, Терзиев, Ангелов, Минков, Тасев, Георгиев

БОТЕВ: Костов, Керчев, Ндиайе, Миланов, Зехиров, Златински, Ивайлов, Николов, Генов, Бабунски, Атанасов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ