Лудогорец с труден успех за Купата, Недялков със съмнение за тежка контузия

Царско-село_лудогорец

Шампионът Лудогорец се класира на 1/4-финалите за Купата на България, елиминирайки трудно с 2:1 Царско село. Попаденията реализираха Мавис Чибота (33), Анисе (45) и Дилан Мертенс (59).

Гостите стартираха малко по-активно срещата и още в третата минута Мавис Чибота опита удар, но Ивайло Марков застана на пътя на топката, която излезе в корнер. В 9-ата минута след изпълнение на корнер се стигна до леко разбъркване пред вратата на домакините, но Луис Педро се справи с положението, след като беше и фаулиран от Сотириу.

В 14-ата минута Мавис Чибота стреля от пряк свободен удар, но опитът на крилото на „орлите“ не затрудни Михаил Иванов. Секунди по-късно отново той бе близо до гола. Атакуващият футболист се справи с бранителите на Царско село и стреля, но кълбото премина близо до целта.

Логичното се случи в 33-ата минута, когато активната игра на Мавис Чибота донесе резултат. Той получи извеждащо подаване от Елвис Ману, след което без проблем прати кълбото в мрежата на „царете“.

В 37-ата минута звездата на „зелените“ Антон Недялков получи контузия. Бранителят се сблъска с Лесли Са и трябваше да бъде принудително заменен от Козмин Моци.

Съмнение за тежка контузия на Антон Недялков
Секунди преди края на първата част футболистите на Валдас Дамбраускас стигнаха до втори гол. В автор на попадението се превърна Анисе, който се разписа с глава след центриране от корнер и голямо разбъркване.

В 47-ата минута Дилан Мертенс отправи опасен удар, който обаче не попадна във вратата.

В 59-ата минута Дилан Мертенс отне топката в средата на терена, използва празното пространство и с точен удар наказа Пламен Илиев, който също не успя да се намеси особено качествено.

В 81-ата минута Ивайло Марков демонстрира отличен поглед върху играта. Бранителят намери с чудесен пас в наказателното поле резервата Стефан Христов, който овладя топката и от близка дистанция стреля, но стражът на „орлите“ се намеси майсторски.

В 87-ата минута Лука прати топката в мрежата на Пламен Илиев, но попадението бе отменено, тъй като нападателят бе в положение на засада.
Царско село – Лудогорец+73

В последните секунди на двубоя домакините се опитаха да стигнат до втори гол, но защитата на Лудогорец се справи, което класира „орлите“ на 1/4-финалите в турнира за Купата на България.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ