Хебър се разправи със Струмска слава и се доближи до отборите в Топ 3

левски_хебър_симеон_славчев

Хебър (Пазарджик) победи Струмска слава като гост в закриващия мач от 20-ия кръг на Втора лига. “Зелените” се наложиха с 2:0 на Градския стадион в Радомир и прекъснаха негативната си серия от 4 последователни мача без успех. Октай Хамдиев откри след 45 секунди игра, а след негово подаване Евгени Игнатов вкара дебютното си попадение за Хебър в 55-ата минута.

Още преди да е изминала и първата минута “зелените” от Пазарджик вече водеха в резултата. След грешка в центъра на Струмска слава топката бе подадена към Октай Хамдиев, който напредна добре, влезе в наказателното поле, финтира Борислав Николов и с хубав шут простреля вратата на радомирци – 0:1.

В 22-ата минута балонно изчистена топка напред към половината на Хебър можеше да доведе до изравнително попадение за радомирци. След като играч на пазарджишкия тим не успя да отиграе добре с глава, тя попадна в Александър Аспарухов, който директно от въздуха се опита да прехвърли вратаря на Хебър Александър Любенов. Шутът му обаче премина малко над напречната греда.

В 31-ата минута Евгени Игнатов стреля добре от дъгата на наказателното поле, но вратарят на радомирци спаси.

Второто полувреме започна така, както и първото – с възможност за гол още в първите секунди за отбора на Хебър. Хамдиев проби добре отляво, нахлу в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията към своя съотборник. Чаворски обаче пропусна целта от около 4-5 метра.

В 55-ата минута гостите вече водеха с 2:0. След нова грешка в защитата на Струмска слава кълбото попадна в краката на Октай Хамдиев. Авторът на първото попадение в мача изведе добре Евгени Игнатов, който напредна и успя да се разпише, за да удвои преднината на своя тим. Това бе и първо попадение за полузащитника с екипа на “зелените”.

В 62-ата минута сблъсък между Дилчовски и Илиев в наказателното поле на Хебър доведе до сериозни претенции от страна на домакините, които искаха да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза. Съдията обаче остана безмълвен.

През следващите минути Струмска слава бе отборът, който взе инициативата в мача в опит да достигне до попадение, но това така и не се случваше. В 80-ата минута радомирци опитаха нещо заучено от пряк свободен удар, но изстрелът се оказа прекалено слаб. Няколко минути по-късно футболист в “синьо” падна в наказателното поле на Хебър, но отново не последва наказателен удар.

С тази своя победа отборът на Николай Митов се покачи до 6-ото място в класирането с 29 точки. По този начин тимът е само на 3 точки от Спортист (Своге), който е заел третото място, даващо право на бараж за efbet Лига. В следващия кръг Хебър гостува на Септември (София), който заема 7-ото място и е само на точка по-малко от пазарджишкия тим.

Струмска слава от своя страна продължи негативната си серия и вече има 6 мача поредни без записан успех. Радомирци заемат 13-ата позиция със 17 точки, а в следващия мач гостуват в Габрово на Янтра.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ