Обявиха голямата новина за стадион „Пловдив“! Ето колко милиона лева ще позволят на него да се играят мачове от Първа лига(СНИМКИ)

Първата цел за стадион „Пловдив“ е да вземe лиценз за Първа лига. Ще има 11 етапа, за да може съоръжението  да отговаря на всички изисквания. Имаме одобрено задание. И започваме същинското проектиране.

Това стана ясно на пресконференция днес на кмета на града Иван Тотев и арх. Валентин Маринов, информира Plovdivnews.bg.

„Трибуните върху насип ще бъдат премахнати. Това са трибуните на първия етаж. Те ще бъдат с нов бетон. Ще има нов вип, нови съблекални и козирка. Това е първия етап, за да се играят мачове от Първа Лига“, коментира кметът Иван Тотев.

След изпълнението на първия етап, Голямата къще ще е   с капацитет 12 000 – 15 000 души.

„След това трябва да се направят и трибуните от втория етап. Тогава стадионът ще събира 40  000 зрители. След това трябва да се бутне и зала Чайка. Там ще има нови трибуни с нови випове. На следващ етап са залите и паркингите. Козирката е самостоятелен елемент“

Реконструкцията ще започне най-късно до началото на 2020 г. и до ниво да се играят мачове от Първа лига ще струва 15 милиона лева. Реалистично е стадионът да отвори врати пред 2021 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ