ЦСКА избира между молдовец и конгоанец за нов трансфер

алън_пардю_данаил_ганчев

След като в снощната вечер стана ясно, че в четвъртък ЦСКА ще подпише договор с 26-годишния нидерландски централен защитник на КАС (Ойпен) – Мено Кох, днес „Факти“ съобщава, че „армейците“ не са се отказали и от идеята да се подсилят в средата на терена, където Амос Юга и Жеферсон на практика нямат заместници типични дефанзивни полузащитници. За това и в мачовете срещу Славия и Черно море се наложи халф-бекът Тибо Вион да играе пред централните защитници.

Медията ни разбра, че пред „червените“ има два варианта за засилване на конкуренцията в центъра на терена. По-желаният и възможен вариант за тях е 27-годишният молдовец Каталин Карп, който е свободен агент, защото преди малко повече от месец е напуснал бившия си клуб – руския елитен Уфа. Това улеснява ЦСКА, защото не ги притиска със срок за привличането му, а другото благоприятно за българския клуб е това, че Карп има и румънско гражданство и ако бъде привлечен няма да заема място като чужденец извън Европейския съюз.

Любопитно е, че молдовецът е юноша на украинските Шахтьор Донецк и Динамо Киев, като във визитката му на професионален футболист, освен УФА, присъстват румънските ЧФР Клуж, Стяуа и Виторул Констанца. Той има и 33 мача за националния отбор на Молдова.

Друг негов позитив е, че, освен като дефанзивен халф, може да играе и на поста централен защитник.

Вторият вариант за ЦСКА е конгоанският дефанзивен полузащитник с белгийски паспорт – Ганели Имбула. Той, подобно на молдовеца Карп, също за последно е играл в Русия (в Сочи до септември 2020 г.) и също към момента е свободен агент.

Визитката на Имбула е доста впечатляваща за българските стандарти. Юноша е на Пари Сен Жермен и още няколко други френски клуба, като професионалист има близо 100 мача във френската Лига 1, част от които са изиграни за гранда Олимпик Марсилия, период в Порто и такъв във Висшата лига на Англия с екипа на Стоук Сити. Конгоанският национал има и три мача в италианската Серия А, изиграни за Лече, както и 22 участия в испанската Ла Лига за тима на Райо Валекано.

Петно в кариерата на Ганели Имбула е обвинението от миналата година срещу него за кражба на автомобил във Франция, срещу което обвинение той е подал два насрещни иска за шантаж и измама. Как върви делото не е ясно, но е ясно, че тази история няма как да не е повлияла на представянето му на терена.

Кой от двамата ще привлекат „армейците“ предстои да научим в следващите дни, макар и да не е изключено да се появи и трета, и четвърта опция за споменатия пост.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ