Министър Кралев и кметът на Пазарджик откриха обновената зала “Васил Левски”

153355041_10160146548199796_2659608421420665930_o

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха реновираната спортна зала “Васил Левски”.

Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта (ММС) в размер на 124 236 лв.

С изпълнението на проекта беше подобрено състоянието на залата, в която местния “Хебър” играе мачовете си от мъжкото волейболно първенство.

Тимът е лидер във временното класиране на шампионата. С отпуснатите средства бе извършен ремонт на фасадата и покрива на сградата.

При откриването спортният министър похвали усилията на Общината, които се полагат за обновяването на спортната инфраструктура в града.

Той припомни, че Министерски съвет отпусна 1,2 млн. лв. за реконструкция на стадион “Георги Бенковски”, а в областта ще бъдат изградени три физкултурни салона, които ще бъдат построени в Професионалната гимназия по химически и хранителни техноогии – гр. Пазарджик, СУ “Нешо Бончев” – гр. Панагюрище и СУ “Методий Драгинов” с. Драгиново, общ. Велинград.

“Министерството на младежта и спорта и правителството подкрепят г-н Попов, за да може Пазарджик да разполага с по-добра спортна инфраструктура. По този начин повече хора ще имат възможност да практикуват любимите си спортове. Съвместната ни работа с Община Пазарджик е отличен пример как при добро взаимодействие между институциите се получават отлични резултати”, заяви Кралев при откриването на обновената зала.

Кметът Тодор Попов благодари на спортния министър за подкрепата, която ММС е оказало при реализирането на проекта. На церемонията присъстваха олимпийските медалисти от Пазарджик – Георги Мърков, Борислав Гидиков, Серафим Тодоров, Гинка Гюрова, Георги Георгиев и Ренета Камберова, която е и общински съветник.

По-рано през деня министър Кралев и областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов проведоха среща с представителите на спортните клубове в града, за да се запознаят с проблемите, които срещат в организирането на своята дейност.

Представителите на клубовете изказаха своята удовлетвореност от увеличените със 100% средства по Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г.

В Пазарджик се отпуска финансиране за 18 клуба, като общият размер е 193 998 лв. Министър Кралев обяви, че през следващия мандат субсидията за спортните клубове да бъде увеличена с до 200%.

Спортният министър се ангажира ММС да финансира закупуването на два тепиха за борба, които да бъдат използвани от клуба на бившия национал Георги Средков, както и килими и подиум с подова конструкция за клубовете по художествена гимнастика “Диляна” и “Диляна Прима”. В залата, в която тренират грациите, ще започне ремонт на вентилацията, който е финансиран от спортното министерство.

“Нашите усилия през следващите години ще продължат да бъдат насочени към подобряване на спортната инфраструктура в цялата страна. Ще продължим да подпомагаме дейността на спортните клубове, защото това са местата, които изграждат бъдещите шампиони на България. Имаме ясна представа какво трябва да правим през следващите 4 години, за да може да работите при най-добрите условия. Това е правилната посока, която трябва да се следва. Гледам с оптимизъм към следващия мандат, защото формулата, по която работим за развитието на спорта е правилна. Ще започнем и реформа в държавните спортни училища, ще работим за повишаване на квалификацията на треньорските кадри, ще се стремим към широко внедряване на научно приложната дейност в спорта и ще организираме още международни състезания от най-висок ранг”, заяви Красен Кралев по време на срещата.

В края на посещението си в Пазарджик спортният министър, кметът на града, Найден Шопов и Ренета Камберова откриха обновената спортна алея в парк “Писковец”. Посетителите могат да видят десетте най-успели местни спортисти през миналата година. Кралев беше запознат с техните постижения. За номер едно през 2020 г. беше избрана бадминтонистката Гергана Павлова, която стана абсолютна държавна шампионка за девойки до 19 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ