Пинто проговори за престоя си в ЦСКА: Като се присъединих нямахме тренировъчна площадка

ЦСКА - Ботев Пловдив, Пламен Марков, Рубен Пинто

Бившият халф на ЦСКА Рубен Пинто даде интервю пред португалския сайт maisfutebol.iol.pt, в който говори подробно за престоя си в Борисовата градина. Полузащитникът игра на „Армията“ в периода между 2016 и 2020 година, а сега е в унгарския Мол Фехервар.

„Помня, че адаптацията ми, когато дойдох в България, беше доста трудна. Българският език е много труден, а и бях сам в първите няколко месеца. Живеех в голям апартамент, а нямах нужда от това. Когато се прибирах, беше празно и тихо. Това ме смущаваше. В Португалия бях свикнал да бъда сред много хора. Но получих подкрепя от клуба. Помолих да ме преместят от хотел в къща. Клубът работи много добре за играчите. Помогнаха ми е да намеря детска градина за сина ми, който ще стане на 4 годинки“, спомня си Пинто.

„Не се поколебах да напусна. Но не бих казал, че си тръгнах, защото не ми беше добре. Прекарах четири години в ЦСКА и съм много благодарен на клуба и винаги ще го подкрепям. Но във футболът има периоди, а аз усетих, че моят период в ЦСКА приключи. Исках нов проект, нова посока за кариерата си. Имах предложения да напусна и рано, но от клуба не искаха да му пуснат. Междувременно имах няколко предложения за подновяване на договора, но наистина исках да потърся ново предизвикателство и напуснах, когато договорът ми приключи.

Бях уважаван през тези четири години. Българският народ е малко националистично настроен. Но вече бях научил езика. Имах много добри моменти и усетих тази обич от страна на феновете. Получих много съобщения за подкрепа след мачовете, през седмицата и дори през почивните дни. Това е много добре за един играч. Чувствам, че съм оставил добър образ“, добави Пинто.

„В България има още един клуб ЦСКА, което е малко странно. В България имаше голяма липса на организация като цяло. Беше много трудно да получа отговор, когато имах нужда от нещо. Обикновено се налагаше да се настоявам. Годината, в която се присъединих към ЦСКА, нямахме тренировъчна площадка. ЦСКА е най-големият клуб в България, но той премина през голяма криза преди няколко години и трябваше да започне от нулата. През последните две години условията вече бяха различни – не най-добрите, но имаше подобрение“, добави Рубен.

Португалецът разказа и случката от 2017 години, когато фенове на ЦСКА и Локо Пловдив се сбиха на пистата на „Лаута“ по време на двубой между двата тима. „Започнахме мача. По едно време чухме силен трясък. Огледах се и видях как нашите феновете са счупили оградата и са на пистата. Същото направиха и феновете на другия отбор. Заформи се меле. Реферът трябваше да спре мача.

Ако изключим Бенфика, в кариерата ми не съм виждал по-запалени фенове от тези на ЦСКА. Много силно впечатление ми направи факта, че когато 2500 привърженици бяха пуснати на стадиона миналата година, още 2500 пееха извън него. Хореографиите, които правят, са наистина впечатляващи“, завършва португалецът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ