ЕКСКЛУЗИВНО! Обмислят вариант да няма изпадащи отбори от Първа лига!?

емил_костадинов

Сезонът в Първа лига може да завърши без изпадащи отбори. Тази идея броди сред някои членове на Изпълкома, но все още не е афиширана. Темата може да излезе на авансцената едва след паузата за национални отбори – в седмицата след 4 април, дата на парламентарните избори.

По принцип подобна по разпоредба на УЕФА промяна се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно и дори вече има сходен прецедент със смяна на формата на лигата, който през 2016 година евроцентралата одобри. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата класическа схема с 16 отбора, вместо с настоящите 14, пише „Труд“.

Подобна идея се дискутира още от 2019-а насам, когато изтече 3-годишният договор с нидерландската компания „Хипер-кюб“, предложила революционни промени в елита, включващи разделяне на класирането след редовния сезон на първа шестица и втора осмица.

Предвид тежката финансова криза, налегнала отборите от Втора лига, едва ли ще има желаещи за промоция, различни от Пирин Благоевград и Локомотив София. Третия в крайното подреждане ще играе бараж, както е и сега по регламент.

От миналия сезон се регламентира директно изпадащ от втората осмица, а за този се реши тази съдба да имат последните два тима в долната четворка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ