ЦСКА наказа Черно море напук на драматичните събития, Кайседо герой за червените

кайседо_цска

ЦСКА записа втора победа след подновяването на шампионата! Армейците победиха Черно море с 1:0 и така стопиха преднината на лидера Лудогорец на само 3 точки. Жорди Кайседо откри резултата в 69-ата минута и на практика дебютира с гол.

Още в първата минута домакините опитаха удар посока вратата на Иван Дюлгеров чрез Тиаго Родригес, но той бе прекалено анемичен и стражът на „моряците“ улови лековато.

В десетата Тибо Вион обстрелва вратата на Черно море след пряк свободен удар, но топката отиде аут. Осем по-късно пък Вион пусна пас по земя зад отбраната на Черно море за Жорди Кайседо. Нападателят на ЦСКА набра страхтона скорост и изпревари Даниел Димов, но Иван Дюлгеров добре разчете идеята на еквадореца и излезе, за да изчисти в тъч с крак.

Адалберто Пеняранда акумулира два жълти картона през първата част за играчи на Черно море, като капитанът Даниел Димов и Виктор Попов бяха декорирани от рефера Гидженов. В 30-ата минута Даниел Димов опита да застраши столичната врата след удар с глава, ала Бусато внимаваше и улови топката. В 35-ата минута бранителят на ЦСКА Юрген Матей направи много важна намеса след центриране отляво на Илиан Илиев. Нидерландецът спря успоредния пас към Зе Гомеш, а ако не го бе сторил, то новият нападател на „моряците“ щеше да стреля от шест метра посока вратата на Бусато.

В 56-ата минута гостите имаха сериозни претенции за втори жълт картон за Тибо Вион. Френският защитник изрита в тялото футболист на Черно море при спорна топка, но реферът Гидженов не му показа втори жълт картон.

В 59-ата минута Бруно Акрапович замени Джером Синклер с Георги Йомов и това веднага даде резултат за динамиката в действията на „червнеите“ в предни позиции. В 61-ата минута Адалберто Пеняранда обстреля диагонално вратата на Черно море, а Иван Дюлгеров не се намеси добре и не улови топката, но за негов шанс нямаше играч в червен екип, който да добави топката във вратата му. В 64-ата минута Тибо Вион шутира от фаул, но Дюлгеров направи рутинно спасяване.

Домакините откриха резултата, а точен бе новият нападател Жорди Кайседо, който дебютира с гол. Тиаго Родригес взе топката вдясно и центрира на близката греда на Иван Дюлгеров. Еквадорецът бе „ескортиран“ от бранител на „моряците“, който не успя да му противодейства при отскока и Кайседо с глава развали „нулите“ на „Армията“.

Четири минути преди края на редовното време Капитанът на гостите Даниел Димов направи витален шпагат, за да не позволи на Кайседо да излезе „очи в очи“ срещу Иван Дюлгеров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ