Локомотив (Пд) тресна Лудогорец, Димитър Илиев удиви България с гол-шедьовър

димитър_илиев_локомотив_пловдив

Локомотив (Пловдив) завърза интригата на върха в класирането. Смърфовете победиха с 3:2 Лудогорец в дербито на 18-ия кръг от родния шампионат. Абел Анисе откри в 17-ата минута след асистенция на Десподов. В рамките на около две минути „смърфовете“ осъществиха пълен обрат. Първо Момчил Цветанов изравни, а след това капитанът Димитър Илиев направи 2:1 в края на първата част. Клаудиу Кешеру изравни от дузпа в 55-ата минута. В 77-ата минута пък Лукас Салинас вкара трети гол за домакините от Пловдив.

Двубоят започна в сравнително спокойно темпо, без положения за двата отбора. В 14-ата минута Димитър Илиев получи с гръб към вратата, обърна се, напредна и стреля по земя с левия крак, но встрани от лявата греда. Три минути след това Кирил Десподов получи на крилото и спринтира към вратата, където пусна топката към непокрития Анисе, който от близка дистанция прониза Луков – 0:1.

В 41-ата минута Лукас Салинас бе намерен от Карагарен и мигновено подаде вляво в наказателното поле на непокрития Момчил Цветанов, който разтресля Ренан за 1:1. В рамките на броени секунди домакините осъществиха пълен обрат. Умарбаев подаде към своя капитан Димитър Илиев в пеналтерията и футболист №1 на България за последните две години копна коженото кълбо по ювелирен начин, прехвърляйки Ренан за 2:1.

В 50-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от пряк свободен удар, топката попадна в Карагарен, който без да се замисля шутира, но вляво от очертанията. Четири минути по-късно Текпетей бе изведен в наказателното поле и Гомис го събори в гръб, а Волен Чинков нямаше друг избор освен да посочи бялата точка. Клаудиу Кешеру се нагърби с отговорността да изпълни дузпата и не сгреши, пращайки в обратния ъгъл Луков.

В 60-ата минута Лукас Масоеро удари лявата греда след центриране на Умарбаев от дясното крило след късо изпълнен ъглов удар.

В 70-ата минута Клаудиу Кешеру стреля от около 20 метра с левия крак по земя, но коженото кълбо прелетя на сантиметри от левия страничен стълб и резултатът се запази.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ