Арда скача на Ботев (Враца) за победа и място в Топ 3

DSC_7802-1170x650

Днес в 12:30 часа Арда приема днес Ботев (Враца) в сблъсък от 18-ия кръг на Първа лига. Кърджалийци, които показват отлична форма напоследък, се надяват да продължат с добрите игри и да запишат нов успех на сметката си. Той пък би могъл да ги изкачи в топ 3 на класирането, при положение, че Локомотив (Пловдив) загуби от Лудогорец по-късно днес.

Ботев пристига в Кърджали като аутсайдер, но тимът от Враца няма какво да губи, а може само да спечели от този мач. Възпитаниците на Антони Здравков са коварен отбор, който не бива да бъде подценяван. Още повече, че той се нуждае от всяка възможна точка в битката за оцеляване.

Съперниците са на двата противоположни полюса преди днешния мач. Арда се намира в силна серия от 10 поредни мача без загуба и това дава голямо самочувствие на играчита на Никола Киров. В същото време Ботев се намира в ужасяваща серия от 6 поредни загуби и ще търси начин да спре пропадането.

Първият мач между двата отбора през есента във Враца не излъчи победител. Срещата завърши и без голове – 0:0. Всъщност статистиката помежду им е доста изравнена. В 4 изиграни мача Арда има 1 победа, Ботев също има 1 успех, а 2 двубоя са завършили наравно.

Домакините имат доста проблеми около състава. Контузени са Руменов, Русакис, Ганев и Атансов. Така единайсеторката се очаква да е съставена от Караджов на вратата и пред него Стоев, Крумов и Таравел в защита. Котев и Мартинов ще са двамата опорни халфове, а Лозев и Георгиев ще действат като халф-бекове. Делев и Коконов ще бъдат атакуващите полузащитници, които ще подкрепят изнесения в предни позиции Жуниньо.

Ботев пристига без наказания Илия Миланов, както и без контузените Ненов, Ничев и Том. Очаква се на терена да излязат Костов на вратата и в отбрана Генчев, Ндиайе и Керчев. Зехиров и Николов ще са халф-бековете, а Златински и Гаджев ще движат играта в средата на терена. Бабунски ще води атаката, като той ще има подкрепата на Атанасов и Генов.

Вероятни състави:

АРДА: Караджов, Стоев, Крумов, Таравел, Лозев, Георгиев, Котев, Мартинов, Делев, Коконов, Жуниньо

БОТЕВ: Костов, Генчев, Ндиайе, Керчев, Зехиров, Гаджев, Златински, Николов, Атанасов, Генов, Бабунски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ