ЦСКА скача на Черно море за победа напук на проблемите на „Армията“

цска_соу

ЦСКА приема днес Черно море на своя стадион „Българска армия“ в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Мачът е с начален час 17:30 часа и по всичко личи, че ще бъде доста любопитен. Домакините нямат право на грешка, ако искат да продължат гонитбата с Лудогорец за първото място, но варненци не са случаен отбор и със сигурност са способни да изненадат своя съперник.

Големият въпрос, който всички си задават е, дали бурята, която се разрази по високите етажи на „Армията“ в последните дни, ще се отрази и на представянето на отбора? Както е известно, собственикът Гриша Ганчев заплаши, че ще спре издръжката на клуба. За момента не е ясно дали намеренията на боса са сериозни, но ситуацията в отбора не е най-добрата възможна преди толкова важен мач.

А ЦСКА се намира в прекрасна форма преди днешния сблъсък. „Червените“ са в серия от 7 поредни победи. От днес обаче тимът не може да разчита на своя голмайстор Али Соу който бе трансфериран в Ростов. Така че ще е интересно как ще изглежда отбора в негово отсъствие и дали заместникът му Жорди Кайседо ще успее бързо да се сработи с новите си съотборници.

Черно море е на обратния полюс. „Моряците“ нямат победа вече три поредни мача в първенството и ще искат да спрат тази негативна серия. Играчите на Илиан Илиев са традиционно неудобен съперник за „червените“ и ще опитат отново да създадат проблеми на софиянци. Те вече измъкнаха равенство 1:1 в първия сблъсък на „Тича“ през есента, а сега са амбицирани да опитат дори да си тръгнат с трите точки.

Въпреки всичко ЦСКА си остава фаворит преди мача. Статистиката между двата тима е силно в полза на „червените“, които имат 74 победи, 27 равенства и само 15 загуби в досегашните си сблъсъци с варненци. Така че столичани имат достатъчно поводи за самочувствие.

Домакините не могат да разчитат единствено на контузения Жеферсон. Треньорът Бруно Акрапович няма други проблеми и той вероятно ще пусне в игра Бусато на вратата и в защита Гълъбов, Матей и Занев. Юга и Тиаго ще действат в средата на терена, а Вион и Мазику ще започнат като халф-бекове. Пеняранда ще бъде в ролята на плеймейкър, а в атака ще си партнират Смоленски и Кайседо.

В състава на гостите имат немалко проблеми с окомплектоване на състава си. В лазарета са Андраде, Енчев, Божилов и Иса. Така Илиан Илиев се очаква да изведе на терена Дюлгеров на вратата и карето Попов, Димов, Дробаров и Панов в отбрана. Велев и Панайотов ще са опорни халфове, а Енрике и Вилела ще стартират на крилата. В атака ще се разчита на Гомеш, а зад гърба му ще го подкрепя Илиев.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Матей, Занев, Вион, Мазику, Юга, Тиаго, Пеняранда, Смоленски, Кайседо

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Попов, Димов, Дробаров, Панов, Панайотов, Велев, Енрике, Илиев, Вилела, Гомеш


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ