Монтана тресна ЦСКА 1948 за първа победа от 5 месеца насам

берое_монтана

Монтана записа историческа първа победа с 1:0 над ЦСКА 1948 в първа среща от програмата на 18-ия кръг на Първа лига и седма между двата тима в първенството. Успехът е първи за Монтана в първенството от началото на октомври миналата година (почти 5 месеца), когато беше победата с 2:1 над Славия на „Огоста“.

Домакините започнаха двубоя по-добре и след четвърт час Давид Кики стреля опасно, а след намесата на вратаря, топката се отби от гредата.

Минути по-късно Монтана стигна до гол след дузпа за фаул на Георги Русев срещу Тони Тасев, който сам реализира наказателния удар за 1:0.

В самия край на полувремето гол на ЦСКА 1948, дело на Симеон Петров, беше отменен заради засада на Галин Иванов.

Втората част започна без сериозни опасности, а четвърт час след подновяването на играта Монтана остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Сергей Георгиев в рамките на по-малко от десет минути.

ЦСКА 1948 опита да натисне съперника, но стигна до два удара на Галин Иванов – първият в аут, а вторят в стената след фаул.

В последните минути гостите обсадиха вратата на домакините, но такка и не стигнаха до точен удар.

С трите точки Монтана се изкачи на 10-а позиция със 17 точки, докато съперникът им остана на шеста позиция с 10 точки повече.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ