Сираков сияе от щастие: Бойко Борисов направи невъзможното за Левски

Наско Сираков

Собственикът на Левски Наско Сираков коментира предстоящото подписване на концесия за стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“. Легендата, треньорът Славиша Стоянович, футболистите, служители и привърженици поднесоха венци на паметника на своя патрон – Васил Левски, по повод 148 години от обесването на Апостола. Сираков използва случая да благодари на премиера Бойко Борисов за оказаната помощ на клуба от „Герена“.

„Наистина това е ден, в който трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите българи, който е и наш патрон. Каквото и да кажа, ще е малко. Трябва да си спомняме с почит и уважение за делото и това, което е свършил този велик българин“, коментира Сираков.

„Държавата не ни е дала стадиона на концесия, а изпълни първата стъпка“, подчерта той.

„Използвам случая да благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи невъзможното в такива кратки срокове да направим тази първа стъпка. И показа, че е съпричастен към съдбата на целия български спорт. Жалко е, че ние не можем да му се отблагодарим така, както трябва. Искам да агитирам тези, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права в най-близко бъдеще“, продължи Сираков.

„И в мечтите, и в плановете ми е. От 9 месеца, откакто получих акциите, това е основното нещо, което ме вълнува (б.р. – строежът на стадиона). При нас борбата за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото основно нещо е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейски стадион. Разбира се, че няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Затова и получихме такъв отговор за сектор “А”. Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас, а и мисля, че стигнем ли до договор за концесия, много по-лесно ще е да намерим инвеститор и средства, с които да построим нов стадион“, завърши Сираков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ