Шеф в ЦСКА не изключва сензационно обединение с 1948

Марков

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков направи интересно изказване в ефира на телевизия „Европа“ относно евентуално обединение между „червените“ от стадион „Българска армия“ с ЦСКА 1948 на Цветомир Найденов. Както е известно, клубът от Борисовата градина е обгърнат от неяснота, след като Гриша Ганчев обяви, че се оттегля заедно с Юлиян Инджов.

Ето какво коментира Пламен Марков:

– На фона на проблема в ЦСКА по нов начин излиза една друга тема – двата отбора, които носят името ЦСКА. Единият е ЦСКА, другият е ЦСКА 1948. Възможно ли е в основата на този отказ на г-н Ганчев и г-н Инджов да стои особен вид подклаждане на процес, който в крайна сметка да доведе до обединението на двата ЦСКА?
– Не съм привърженик на конспирациите, но мисля, че това не е толкова далеч от реалността, ако, естествено, има подобен замисъл. Защото, ако допуснем, че повече няма да има желаещи, които да вземат акциите, или да ги закупят, или да продължат финансирането на този ЦСКА, естествено, че ще дойде време, в който той да прекрати дейността си поради липса на финансов ресурс. Тогава феновете, които са подкрепяли толкова силно отбора, винаги са били нашият 12-ти играч на терена, ще изпаднат в една патова ситуация какво трябва да правят. Така че вашият размисъл не е далеч от логиката, че това може да се случи. А може би, вероятно има и такива, които с действията си целят подобен ход, той да е замислен предварително и всички тези действия да са продиктувани в посока на такова развитие.

– Включително и т.нар. „обидна декларация“ на част от феновете на ЦСКА, насочена срещу г-н Ганчев, би могла да бъде тълкувана в този контекст – като по-далечен замисъл да се стигне до ситуация, при която да се слеят двата отбора.
– Точно така.

– Кой е собственик на ЦСКА 1948? Найденов?
– Мисля, че да. Г-н Найденов е финансов благодетел, но дали е собственик, аз не мога да твърдя.

– Не е изключено да има и някаква своеобразна компенсаторна реакция за определена дейност, свързана в битката срещу друг крупен собственик на футболен отбор, ЦСКА 1948 да получи шанса да се обедини под своя егида с ЦСКА.
– Нищо не изключвам от това, което и вие казвате. Свидетели сме във времето на какви ли не изненади, така че и това е възможно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ