Обявиха колко пари ще получи ЦСКА при следващ трансфер на Соу

али_соу_ростов

Договорът между ЦСКА и Ростов за трансфера на Али Соу включва клауза, според която „червените“ ще получат процент от печалбата на руския клуб при следващата продажба на нападателя, пише metaratings.ru.

„ЦСКА ще получи 10% от печалбата на ростовчани, ако гамбиецът се премести в друг клуб. В този случай печалбата ще бъде изчислена като разлика между сумата, похарчена от руския клуб за привличането на Соу от ЦСКА (500 хиляди евро за шестмесечен наем + 3 милиона евро за купуване на играча) и сумата, която Ростов ще получи при следваща продажба на гамбиеца.

Например, ако руснаците се разделят със Соу срещу 5 милиона евро, тогава разликата между сумите за покупка и продажба ще бъде 1,5 млн. евро. Това означава, че ЦСКА ще получи 150 хиляди евро, което е 10% от печалбата на Ростов.

Вчера от руския клуб обявиха официално взимането под наем на 26-годишния Соу. Ако нападелят бъде закупен през лятото, той ще подпише договор с клуба за 4 години.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ