Жалко! Контузия спря възхода на Гришо, българинът отпадна от Аустрелиън Оупън

Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (51)

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Australian Open, след като получи контузия, която му попречи да се изяви в най-добрата си светлина срещу Аслан Карацев. Руската сензация на турнира направи обрат за успеха с 2:6, 6:4, 6:1,6:2 и стигна до първия в кариерата си полуфинал от Големия шлем.

Играта на Гришо очевидно започна да страда заради травмата в гърба в началото на третия сет, след който получи и медицинска помощ. Това обаче не му помогна и Карацев стигна до победата.

На полуфиналите руският тенисист ще се изправи срещу победителя от мача между Новак Джокович (Сърбия) и Александър Зверев (Германия).

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор, тъй като допусна да бъде пробит още в третия гейм и изостана с 1:2. Димитров обаче моментално отговори и осъществи брейк в подаването на Аслан Карацев, за да изравни резултата. След това Гришо взе своя сервис-гейм, за да поведе с 3:2. След това българският тенисист направи още един пробив в подаването на руснака, който затвърди при своя сервис-гейм и поведе с 5:2. С още един брейк в подаването на Карацев българският тенисист си осигури спечелването на първия сет – 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна равностойно и двамата печелеха своите подавания до 2:2. След това Карацев успя да осъществи пробив в сервис-гейма на Гришо и да поведе. Гришо отговори моментално, не само върна брейка, но и спечели подаването си, за да поведе с 4:3. След това руснакът не само взе своя сервис-гейм, но осъществи нов пробив и поведе с 5:4 в решителен момент от сета. Аслан Карацев спечели подаването си на нула, а с това взе сета с 6:4 и изравни резултата в мача. Това беше първи загубен от Григор Димитров сет от началото на Australian Open.

ТРЕТИ СЕТ
Гришо спечели първия си сервис-гейм в третата част, но след това настъпи пречупване в играта на българския тенисист. Грешките му зачестиха. Поведението му показваше, че може да има и някакъв физически проблем. Руснакът доби увереност и направи два поредни пробива, за да поведе с 4:1. След това Карацев с лекота взе подаването си. Григор едва доигра сета и допусна нов пробив. Така руснакът взе частта с 6:1 и поведе в мача. Григор пък поиска лекарска помощ и дори се прибра в съблекалнята, за да получи медицинската манипулация. Камерите показаха, че проблемът на българския тенисист е в гърба.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Гришо се завърна на корта след получената лекарска помощ. В играта му обаче не настъпи подобрение, въпреки че спечели първия си сервис-гейм и изравни за 1:1. След това руснакът обаче спечели подаването си и направи брейк в сервиса на Димитров, за да поведе с 3:1. Аслан Карацев затвърди пробива и се доближи до спечелването на мача, докато Григор Димитров продължи да демонстрира, че е подвластен на болката от контузията. Гришо все пак успя да спечели още един свой сервис-гейм и намали на 2:5. След това руснакът без проблем довърши гейма с 6:2, а с това взе и победата в мача.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ