Талант на Лудогорец избяга от Разград! Младокът се договори с новия си клуб

светослав_ковачев

Край на сагата с един от най-големите таланти на българския футбол – Светослав Ковачев! Дебютиралият в националния отбор младок подписа тригодишен договор с Арда (Кърджали), твърди Спортал. Той обаче влиза в сила от първи юли тази година, след като крилото се договори със собственика на кърджалии Стефан Пешев.

Както е известно, Ковачев е собственост на Лудогорец, но отказа да парафира нов контракт с шампионите. Именно поради това ръководството на „орлите“ го извади от първия тим, като той не бе взет на лагера в Турция и бе изпратен във втория тим, който се подвизава във Втора лига.

Въпреки своите 22 години, Ковачев вече има сериозен опит в професионалния футбол. Той има зад гърба си 80 мача в елита на България с екипите на Лудогорец, Дунав (Русе), Етър и Арда (Кърджали), в които се е разписвал 10 пъти. Плевенчанинът има и 54 мача и 10 гола във втория ешелон на родния футбол с фланелката на Лудогорец 2, както и дебют в Лига Европа с шампионите.

През август 2019 година Ковачев премина под наем в Арда, като до миналия декември записа общо 25 мача и пет попадения. Лудогорец го върна в Разград, но не успя да убеди младока да парафира нов контракт с тях, като му дадоха да разбере, че повече няма да носи фланелката на „зелените“. Появи се много сериозен интерес от ЦСКА 1948, но агентът му Ивайло Петков се надяваше да постигне договорка с руския Урал, който също имаше желание да вземе Ковачев.

Накрая днес Ковачев и Арда си стиснаха ръцете и младокът от лятото ще се завърне на „Арена Арда“. Шефовете на кърджалии са много доволни, тъй като от два месеца се опитват да убедят Ковачев, който пък е щастлив, че ще се върне в Кърджали, където израсна чувствително и дори стана част от националния отбор на България.

Със сигурност от Арда ще направят опит да говорят с колегите си от Лудогорец и да предложат да платят някакъв наем, за да може Ковачев още сега да се завърне в тима, след като вече има договор с тях от лятото, а в Разград му е казано, че ще търка пейката и във Втора лига. Това пък ще го извади от игрови ритъм и от разширения състав на националния тим за световните квалификации.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ