Левски започна с убедителна победа, трима от новите дебютираха

левски

Левски победи Монтана в първи двубой за двата тима от пролетния дял на efbet Лига. Победата дойде с попадения на Здравко Димитров и Стивън Петков, а Микулич, Сулака и Монславе дебютираха със синия екип.

Треньорът на „сините“ Славиша Стоянович заложи на новото попълнение Звонимир Николич за мача с Монтана, а капитанът Николай Михайлов остана на резервната скамейка. Сред титулярите бе още един нов играч – Ребин Сулака.
Двубоят започна с опасности пред вратата на Микулич, но и в двата случая Цонков стреля неточно с глава. „Сините“ пък откриха с първия си точен удар. Здравко Димитров получи топката в наказателното поле, финтира бранител и с хубав удар в близкия ъгъл отбеляза.

Отново той бе на удобно позиция малко по-късно, но ударът му бе блокиран.

Второто полувреме започна с натиск и гол за Левски. В 50-ата минута „Сините“ организираха многоходова атака. Робърта пусна на Даске пред наказателното поле на Монтана, той веднага продължи към Стивън Петков, който мигновено стреля по земя и прати топката до гредата – 2:0! Попадението е първо в официален мач за юношата на „сините“, който е под наем на „Герена“.

Играч на Монтана пък бе близо до това да си отбележи автогол, но Макенджиев регира и изби. Сулата също опита своя шанс с изстрел с глава, но малко над гредата.

Билал Бари, който ще премине в Левски в началото на следващата седмица, имаше възможност да вкара, но не намери очертанията на вратата.

След 70-ата минута играта се накъса, а положенията за гол липсваха. Малко преди края на срещата в игра се появи Начо Монсалве, който също направи дебют за Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ