Съперникът на Григор: Надявам се да спечели титла от „Големия шлем“

григор димитров 24

Доминик Тийм и Григор Димитров демонстрираха огромното уважение един към друг след приключване на осминафиналния им сблъсък в Australian Open, в който Гришо унищожи съперника си с 6:4, 6:4, 6:0 в най-дългоочаквания дуел от тази фаза на надпреварата.

Шампионът от US Open 2020 отказа да се оправдава за слабата си игра в третия сет и отправи страхотно пожелание към Григор.

„Наистина се надявам да направи страхотен поход на „Голям шлем“ (за титла), той определено го заслужава. Не искам да се оправдавам, просто не съм машина, колкото и да ми се иска. А на такова ниво, ако не си 100% на корта, могат да се получат и такива резултати.

Точно това се случи и днес, но пък и той просто е страхотен играч“, каза Тийм, който още преди началото на двубоя бе отчел превъзходството на Димитров на бързите настилки, каквито са в Мелбърн.

Димитров вече има 4 победи в 6 мача срещу австриеца, а на четвъртфиналите в Австралия ще срещне квалификанта Аслан Карацев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ