Хвърлил бомбата в Мелбърн чака Гришо на 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън

Григор Димитров полуфинал Garanti Koza 2017 15

Руският квалификант Аслан Карацев ще играе с Григор Димитров на ¼-финалите на Australian Open, след като поднесе една от големите изненади дотук в турнира. 27-годишният квалификант, който преди началото на Откритото първенство на Австралия имаше само три победи за осем години на турнири от АТР, постигна впечатляващ обрат с 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4 срещу канадския талант Феликс Оже-Алиасим.

След като мина през квалификациите, Карацев вече има двама елиминирани тенисисти от основната схема в Мелбърн. Първо отстрани поставения под №8 Диего Шварцман, а сега се справи и с 20-ия в схемата канадец.

Оже-Алиасим изглежда вървеше към лесна победа, след като спечели първите два сета за 70 минути, а след това поведе и с 2:1 в третия. Тогава сякаш настъпи промяна в играта на двамата. Канадецът допусна 10 непредизвикани грешки в третата част и за първи път от началото на Australian Open загуби сет.

След това Феликс Оже-Алиасим не успя да се върне към играта си от началото на мача и Аслан Карацев постигна най-значимата победа в кариерата си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ