Григор продължава да изумява! Първата ни ракета размаза Доминик Тийм

григор димитров 4

Най-добрият български тенисист Григор Димитров размаза световния №3 Доминик Тийм и се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Гришо се наложи над австриеца с 6:4, 6:4, 6:0.

Така Димитров записа четвърта победа в шестте си мача срещу австриеца и за четвърти път в кариерата си е част от Топ 8 на Откритото първенство на Австралия.

Съперник на Гришо на четвъртфиналите ще бъде квалификантът Аслан Карацев (Русия), който постигна впечатляващ обрат срещу Феликс Оже-Алиасим (Канада) – 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и двамата печелеха своите подавания. В третия гейм Гришо изправи феновете си на тръни, след като изглежда усука глезена си при подхлъзване край мрежата. Той обаче даде знак, че всичко е наред и продължи да играе. В четвъртия гейм Тийм успя да пробие българина и да поведе с 3:1. Димитров обаче отговори моментално с рибрейк. Това стана в изключително продължителен гейм, в който хасковлията дори скъса кордажа на ракетата си. Григор след това спечели подаването и изравни за 3:3, а направи нов пробив и поведе в резултата. След това двамата печелиха своите сервис-геймове, което беше достатъчно на Григор Димитров да спечели първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Втората част се разви по абсолютно същия начин като на първата. Тийм отново поведе с 3:1, но Гришо пак стигна до обрат със същия резултат 6:4. Двамата печелеха своите сервис-геймове, като Гришо няколко пъти беше близо до пробив в подаването на Тийм. Вместо това австриецът беше този, който стигна до брейк и поведе с 3:1. Димитров отговори подобаващо и също направи пробив, за да намали изоставането си. След това хасковлията изоставаше с 15:40 при свой сервис, но успя да измъкне гейма и да изравни за 3:3. Тийм спечели подаването си на нула и отново поведе в резултата. Отговорът на Гришо не закъсня и той също спечели сервис-гейма си без загубена точка – 4:4. След това българският тенисист направи втори пробив в решителен момент от втория сет. Григор Димитров спечели собствения си сервис-гейм на нула, а с това и втората част от мача с 6:4.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна отлично за българския тенисист, който постигна пробив още в първия гейм. След това Гришо не само взе подаването си на нула, но не позволи на Тийм да спечели точка при собствения си сервис-гейм и с нов пробив поведе с 3:0. Добрата игра на Димитров продължи и той затвърди брейка при собственото си подаване – 4:0. Последва нов пробив в подаването на австриеца, което даде солиден аванс на Григор Димитров. Българският тенисист не остави никакви шансове на съперника, взе подаването си, а с това и сета с 6:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ