Царско село ще се опита да изненада ЦЕКА 1948 и да се доближи до Топ 6

царско_село

ЦЕКА 1948 и Царско село се изправят един срещу друг в мач от първия пролетен кръг в Първа лига. Домакините са в ролята на фаворит и ще се опитат да постигнат победа, която да ги утвърди в челната шестица на класирането. „Царете“ също имат шансове да атакуват място в топ 6, но трябва значително да подобрят представянето си в атака, защото са отборът с третото най-слабо нападение в елита.

Само два дни преди мача ЦЕКА 1948 изненадващо се раздели с голмайстора си Мартин Камбуров. Ветеранът се откупи и премина в бившия си клуб Берое, а на негово място беше привлечен талантът на Лудогорец Димитър Митков. Друг от нападателите на тима – Андон Гущеров, подсили втородивизионния Пирин (Благоевград), а сред новите попълнения личи името на левия бек Ангел Лясков, който не успя да се наложи в Олимпия (Любляна).

Днес Митков и Лясков ще са титуляри. Домакините ще разчитат на опитния Галин Иванов, както и на бившия национал Ивайло Чочев, който дълго време беше преследван от контузии. На вратата ще е Даниел Наумов.

Селекцията на Царско село включваше Христо Попадийн от Славия, Димитър Костадинов от Септември (София), нидерландеца Леси де Са, миналия през Серия „А“ Ален Стеванович и Луи Нганиони, който преди това изкара проби в Левски. От отбора си тръгнаха Мирослав Будинов, Борис Галчев и Божидар Васев, които подписаха с Миньор (Перник), както и кипърецът Янис Геролему.

Любо Пенев ще пусне от първата минута Де Са и Стеванович, които ще действат по двата фланга в системата 4-4-2. „Царете“ ще подходят търпеливо и ще чакат грешки на съперника.

В контролите ЦСКА 1948 записа престижно равенство с Динамо (Киев) в Турция, а Царско село се подготвяше на родна земя, като победи Спортист (Своге) и Кюстендил, но загуби от Пирин (Благоевград) и Ботев (Пловдив). През есента двата отбора завършиха 0:0.

Вероятни състави:

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Наумов; С. Алексанров, В. Василев, Д. Пиргов, Лясков; С. Юсеин, Чочев; Русев, Г. Иванов, Топузов; Митков

ЦАРСКО СЕЛО (4-4-2):
Пласид; Даскалов, Бандаловски, Кавдански, Марков; Де Са, Андерсон, Балтанов, Стеванович; Мертенс, С. Христов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ