ЦСКА „хлъзна“ Славия на заснежения стадион в „Овча купел“, Соу отново е герой

цска_соу

ЦСКА започна с победа пролетния дял от първенството в Първа лига. Армейците се наложиха с 1:0 при гостуването на Славия. Двубоят от 17-ия кръг на шампионата се игра при много тежки метеорологични условия. Наред с минусовите температури, играчите на двата отбора трябваше да се борят и със замръзналия терен и неспиращия снеговалеж. Единственият гол в срещата бе дело на голмайстора на ЦСКА Али Соу, който се разписа в средата на първото полувреме.

Двубоят започна в доста добро темпо, а играчите бързо се нагодиха към тежките условия. В 11-ата минута Ради Кирилов нацели страничния стълб на вратата пазена от Бусато. В 17-ата минута Али Соу стреля от границата на наказателното поле, топката мина на сантиметри от гредата. Минута по-късно удар с глава на Вълчев нацели напречната греда на Бусато.

В 24-ата минута ЦСКА успя да стигне до гол. Али Соу получи отличен пас от Мазику, овладя на гърди топката и с премерен удар матира Вуцов, за да изведе „червените“ напред в резултата. ​Малко по-късно Вион можеше да удвои, но не сполучи. В 30-ата минута най-опасният играч на Славия Радослав Кирилов стреля, Бусато изби в корнер, а след неговото изпълнение не последва опасност за вратата на ЦСКА.

ВИЖТЕ УСЛОВИЯТА, ПРИ КОИТО ИГРАХА СЛАВИЯ И ЦСКА

През втората част ЦСКА търсеше усилено втори гол, който да затвори мача. В 61-ата минута Тиаго Родригес стреля опасно от около 12-ина метра, но Патев застана на пътя на топката и нямаше опасност за вратаря на Славия. В 71-ата минута Кирилов центрира в наказателното поле на ЦСКА, Матей се намеси добре и предотврати опасността пред Бусато.

В 74-ата минута на мача Пеняранда напредна отлично към наказателното поле, опита да намери съотборник, но Гандри се справи отлично при ситуацията. Малко по-късно Бусато излезе предвидливо и изпревари Вълчев, за да не позволи на Славия да създаде опасност пред неговата врата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ