Чакането приключи! Битката между Спортист и Лудогорец дава старт на футболната пролет у нас

лудогорец

Днес футболът се завръща по терените в България! Това ще стане със срещата между Спортист (Своге) и Лудогорец за Купата на България. Това е отложен двубой от 1/16-финала в турнира, като победителят от него ще стане последният отбор, който ще намери място на 1/8-финала.

Лудогорец е абсолютен фаворит преди днешния мач, който пък ще бъде официален дебют за новия треньор на разградчани Валдас Дамбраускас. „Орлите“ имат сериозни амбиции в турнира и отпадане на този етап е немислимо за всички в клуба. Още повече, че макар Спортист да се води домакин, мачът ще се играе на „Хювефарма Арена“ в Разград.

Макар да е абсолютен доминант в България през последните години, Купата на България е трофеят който твърде често се изплъзва на разградчани. Те имат само два такива във витрината си. Затова сега се очаква те да хвърлят двойно повече усилия, за да се докажат и в този турнир след 7-годишна пауза.

От друга страна обаче Лудогорец често пъти среща трудности в ранните етапи на Купата на България или срещу отбори от по-долните нива. Примери има няколко, като срещата с Оборище (Панагюрище) (3:2) през 2017 г., срещата с Несебър (3:1) година по-късно или отпадането от Локомотив (ГО) (0:1) през 2015 г. Затова „зелените“ не могат по никакъв начин да си позволят подценяване в днешния мач.

В същото време Спортист (Своге) няма кой знае какви амбиции в турнира. Втородивизионният тим ще играе за честта си с надеждата да обърка сметките на своя съперник. Макар това да изглежда трудна задача, тимът не бива да бъде отписван.

Очаква се треньорът на Спортист Ивайло Василев да заложи в този мач на Кунчев на вратата и пред него в защита Михайлов, Стойчев и Харизанов. Иванов и Ташев ще са халф-бекове, а Костадинов, Кочилов и рамадан ще действат в средата на терена. В анака пък ще дапочнат Цветков и Христов.

В същото време Дамбраускас се опредполага, че ще избере Ренан да бъде под рамката и пред него в отбрана Сисиньо, Вердон, Са и Недялков. Сантана и Дяков ще са двамата опорни халфове, а Десподов и Текпетей ще бъдат на двете крила. Кешерю ще води атаката, а зад гърба му ще действа Каули.

Вероятни състави:

СПОРТИСТ: Кунчев, Михайлов, Стойчев, Харизанов, Иванов, Ташев, Костадинов, Кочилов, Рамадан, Цеков, Христов

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Вердон, Са, Недялков, Дяков, Сантана, Десподов, Каули, Текпетей, Кешерю.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ