Тед Лигети слага край на кариерата си на Световното

7 Dni Sport09.02.2021
Тед Лигети

Двукратният олимпийски шампион Тед Лигети планира да сложи край на състезателната си кариера на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Кортина д’Ампецо, което започна в понеделник.

Ако всичко върви по план, последното състезание на американеца трябва да бъде на 19 февруари, когато той ще участва в гигантския слалом.

36-годишният Лигети, който е един от най-техничните състезатели в „белия керван“, спечели изненадващо олимпийската титла в комбинацията през 2006 година в Торино. Осем години по-късно той взе и златото в гигантския слалом в Сочи, когато обаче бе в ролята на фаворит.

Лигети има и пет световни титли, както и 25 победи в стартове от Световната купа плюс 5 кристални глобуса в гигантския слалом.

Лигети иска да прекарва повече време със семейството си в дома им в Парк Сити в щата Юта. Той и съпругата му Миа имат 4-годишен син и близнаци на седем месеца.

Тед Лигети се състезава в Световната купа от 22 ноември 2003 година, като има 335 старта и 52 подиума в кариерата си. Той е собственик и на компанията за ски екипировка „Шред“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ