Алберт Попов призна: На финала се чувстваш като рок звезда

Алберт Попов Банско автографи 8

„Когато на стартовете има фенове, на финала се чувстваш като рок звезда.“

Това заяви най-добрият ни скиор Алберт Попов в първото си телевизионно интервю след повторното си влизане в топ 6 на слалома от Световната купа в Шладминг.

За жалост, заради пандемията от коронавирус край пистата не присъстват фенове, а според треньора му Ивайло Борисов това прави самото състезание по-трудно и по-скучно.

„Много горд се чувствам, удовлетворен съм от това, което постигнахме с екипа ми. На тази писта (в Шладминг) ми върви. Стигал съм само до шестото място, но мога и по-напред да стигна. Работим в тази посока, за да се случи в някой от следващите стартове“, каза Попов в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Вече 15 години Попов работи заедно с треньора Ивайло Борисов. Затова го приема като свое семейство. Като малък алпиецът е правил доста щуротии, като разкри, че е бил на косъм да запали хижа „Алеко“.

Често е получавал наказания и най-редовно след тренировка Борисов го пращал да бели лук и картофи за назидание.

23-годишният скиор разкри, че покрай пандемията е преоткрил интереса си към кулинарията и тъй като се налага с екипа му да нощуват в апартаменти, а не в хотели от мерки за безопасност, редовно влиза в ролята на готвач, а всичко му се получава от първия път.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ