Тервел няма милост! Пулев отупа Мероро за 16-та поредна победа

Тервел Пулев 2

Тервел Пулев постигна 16-ата си победа от 16 мача на професионалния ринг. Българинът се справи с Викапита Мероро от Намибия в срещата им, която беше кулминацията на галавечерта в Дар ес Салаам (Танзания). Тервел надви съперника с технически нокаут.

Братът на Кубрат Пулев доминираше през цялото време и заслужено се поздрави с успеха.

Тервел, който навърши 38 години на 10 януари, не беше излизал на ринга за мач от 14 декември 2019 г. Тогава бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 надви Дешон Уебстър в зала „Колодрума“ в Пловдив и завоюва интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

В първия рунд в Танзания двамата се движеха основно в средата на ринга, като Мероро опитваше да ползва най-вече водещия си ляв прав, а биваше контриран чудесно, когато замахваше с дясната ръка. Тервел нанесе няколко чудесни леви крошета, а към края разклати опонента си с дясно кроше.

Пулев започна много по-успешно втория рунд и притисна съперника си до въжетата, който трябваше да прибягва до нечисти удари зад тила и да търси клинчове. Реферът се бавеше да се намесва, когато Мероро прекалено дълго задържаше Пулев и се стремеше да заличи изоставането си в техническо отношение.

След по-спокойната втора част Тервел започна агресивно следващия рунд, като беше заел центъра на ринга и диктуваше хода на събитията. Мероро пак беше решил да залага единствено на клинчове и да го удря непозволено, което нарушаваше ритъма на бокса. Към края на 3-те минути обаче се виждаше вече как лявото око на намибиеца е леко подуто.

Българинът намери с десен прав главата на съперника в 4-ия рунд, който обаче се превърна в клинч-фест. Мероро нямаше друг начин да се противопоставя и съответно не се притесняваше да ползва такива прийоми, макар и реферът най-после да му направи забележка. По-тежките десни и леви крошета бяха в актива на Пулев, а впоследствие реферът реши да направи глупава намеса и да отнеме по 1 точка на двамата боксьори, вместо само на намибиеца.

Петият рунд се оказа най-равностоен, просто защото Мереро опита няколко леви прави, вместо само клинчове. Пулев се стараеше да пази дистанция, тъй като там имаше най-голямата успеваемост, докато африканецът дишаше все по-тежко. Тервел нанесе най-много попадения в тялото от началото на срещата и това също допринесе за изпразването на резервоара на противника му.

Мероро започна да се извинява още в началото на шестия рунд за поредните си нечисти удари, а Пулев отказа да ги приеме, защото бяха прекалено много. Тервел имаше успех с левите си прави и с комбинациите с крошета, но съперникът му показа нагледно, че носи на бой.

В седмия рунд Тервел опитваше да продължи с комбинациите си, а съперникът си държеше да влиза в клинч и да дебне за някаква късна атака.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ