Министър Кралев показа как спасяват закъсалите в Белмекен спортисти (Видео)

Красен Кралев Банско ски откриване награждаване 4

Започна почистването към пътя за Високопланския спортен комплекс „Белмекен“. Силният вярър и снеговалеж попречи това да се случи още вчера, но след като метереологичната обстановка се нормализира снегопочистването стартира. Това написа във „Фейсбук“ спорният министър Красен Кралев, показвайки кадри от мястото.

„Снегорин и ратрак, собственост на най-добрата високопланинска спортна база в Европа, разчистват няколко метровите преспи, които бяха натрупани в последните 24 часа. Очаква се в късния следобед отсечката, която с дължина 4 км, да бъде почистена и пътят към базата да е проходим.

От вчера съм в постоянен контакт с директора на базата Илиян Пищиков и атлетите. Няма поводи за притеснение за нашите спортисти. Условията, при които са настанени са отлични“, отбеляза Красен Кралев.

„В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят 180 спортисти заедно с техните екипи. Всички те споделят, че са изключително доволни от комфорта, който им предоставя спортната база. Тренировъчният процес на атлетите не е нарушен и се провежда по график. Те са напълно обезпечени и имат всичко необходимо“, написа още Кралев.

Освен българските национали в базата са още спортисти от Германия, Унгария и Молдова, а в събота ще пристигнат и плувци от Малта.

Започна почистването към пътя за Висикопланския спортен комплекс „Белмекен“. Силният вярър и снеговалеж попречи това да…

Публикувахте от Krassen Kralev в Четвъртък, 28 януари 2021 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ