Левски срази словенския Копер, 15-годишен дебютира за сините

левски

Левски записа втора победа в контролите през зимната подготовка. Сините се наложиха с 2:1 над словенския Копер. Найджъл Робърта откри резултата в 16-ата, а Стивън Петков удвои в 28-ата минута. Денис Церович пък върна едно попадение за словенците в 54-ата минута.

Левски започна по-добре мача и още в 12-ата минута играчите на Славиша Стоянович създадоха чисто голово положение. Насиру Мохамед открадна топката в центъра и пусна чудесен извеждащ пас за Димитров, който се вклини между двама играчи на Копер, пое топката и шутира от границата а наказателното поле, но Варгич се намеси отлично и предотврати сигурно попадение.

Добрата игра на „сините“ даде резултат в 16-ата минута, когато „сините“ откриха резултата. Здравко Димитров пусна отличен пас към Найджъл Робърта, а нидерландецът реализира хладнокръвно – 1:0.

В 23-ата минута дойде и една от малкото по-интересни ситуации за Копер. Неразбирателство в „синята“ защита можеше да коства попадение във вратата на тима, след като Ребин Сулака изпусна играч на словенците, който отправи изстрел с глава. Вратарят Звонимир Микулич обаче бе скъси рано дистанцията, за да отрази с две ръце.

Пет минути след това Левки удвои аванса си. „Сините“ организираха отлична комбинация, която премина през Славчев, Робърта, Петков и Мохамед. Ганаецът реши да шутира, но бе спънат за дузпа. Реферът даде авантаж, тъй като топката попадна в Стивън Петков, който стреля и след рикошет кълбото влетя в мрежата за 2:0.

След половин час игра Копер остана, поне временно, с човек по-малко. Звездата на отбора Мулахюсейнович влезе изключително грубо и безразсъдно в краката на младия Галчев, заради което беше изгонен с директен червен картон. Все пак няколко минути на терена се появи нов играч за словенците, за да може срещата да продължи при числено равенство.

Левски намали оборотите в началото на втората част и в 54-ата минута Копер намали резултата. Влезлият на почивката Марин Петков извърши нарушение, след което топката беше центрирана в наказателното поле на „сините“. Отбраната на столичани не успя да се ориентира добре при статичното положение. Митендорер игра с глава, Кръстев се намеси първоначално, но при добавката другият централен защитник Церовичи успя да накаже стража на столичани отблизо.

В 67-ата минута центриране на Марин Петков от корнер бе засечено от Даске, но неточно. Минута след това Макс Баришич шутира от средна дистанция, но над вратата на Кръстев.

В 84-ата минута Мартин Петков стреля от пряк свободен удар, но в ръцете на вратаря на Копер. Три минути след това Божинов изведе отдясно в наказателното поле Мартин Петков, който стреля силно в близкия ъгъл, но Варгич парира в корнер.

В последните минути на двубоя Алекс Петков и 15-годишния Асен Митков се появиха за Левски. Това бе и дебют за Митков с екипа на първия отбор на „сините“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ