ФЕНОМЕНАЛЕН ПОЗОР НА „ГЕРЕНА“! ЛЕВСКИ ЕЛИМИНИРАН ОТ ОТБОР ОТ ВТОРА ДИВИЗИЯ, „СИНЯ“ БЪЛГАРИЯ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА РОСИ!

Левски Вадуц (37)

Левски написа нова изключително позорна страница в своята 104-годишна история. „Сините“ отпаднаха от Лига Европа в първия предварителен кръг от носителя на Купата на Лихтенщайн (държава, която няма свое първенство) Вадуц с общо резултат 3:3 и напускат надпреварата след само 180 минути в нея. Левски спечели на „Герена“ днес с 3:2, но заради отбелязаните повече голове на чужд терен тимът на Петър Врабец елиминира този на Делио Роси. Домакините изпуснаха половин дузина голови положения, включително и дузпа в 74-та минута при резултат 2:2. Ключово се оказа влизането на новия вратар на Левски Мартин Полачек, който сбърка фатално в 55-та минута и позволи на Вадуц да стигне до втори гол, само 2 минути след като Аймен Белаид бе извел своите напред с 2:1.

Oбертан имаше първият шанс в 10-та минута, но ударът му не затрудни вратаря Хирзел. Стражът на Вадуц изби нелош изстрел на Кабрал в 14-та минута, а в 20-та Мунтливер сложи крак на пътя на топката след опита на Буш да я вкара във вратата. Както и в първия мач тимът от втора дивизя на Швейцария издебна своя момент и в 25-та минута поведе. Досу пребори Иван Горанов на левия фланг след тъч, разходи се в цялото наказателно поле и подаде към Кулибали, който с топовен изстрел от границата на пеналта разстреля Божидар Митрев.

„Сините“ веднага тръгнаха да изравняват и в 30-та минута късметът можеше да им се усмихне. Яблонски центрира, топката се удари в Кулибали, след което прехвърли вратаря и кацна на напречната греда. В 35-та все пак Левски върна попадението. Буш и Обертан разиграха отдясно, а вторият хитро с пета нагласи за Буш в наказателното поле. Румънецът с удар по тревата в далечния ъгъл отбеляза първия гол за Левски в тазгодишното издание на Лига Европа – 1:1. Деветката на „сините“ можеше да обърне мача 3 минути преди края на полувремето, но изстрелът му с глава мина покрай целта.

На почивката в Левски бе предприета вратарска смяна. Божидар Митрев отстъпи мястото си на Мартин Полачек. За Вадуц Люхингер се появи на мястото на Дражан.

В 53-та минута „сините“ поведоха. Мунтливер не успя да изчисти с глава и прати топката на крака на Белаид, който от няколко метра направи 2:1. Радостта на 6000 по трибуните на „Герена“ обаче трая по-малко от 3 минути. Центриране от левия фланг свари отбраната и Полачек неподготвени. Вратарят излезе да боксира, но бе изпреварен от Тадич, който с глава прати в мрежата за 2:2.

Левски бе попарен, а Вадуц продължи със стегната си игра в отбрана и в следващите минути „сините“ нямаха идея как да стигнат до чисто положение. До такова се стигна в 65-та минута, когато Мариани изведе Буш срещу Хирцел. Нападателят размина стража, но си затвори ъгъла, загуби равновесие и стреля трагично в аут. 5 минути по-късно реферите не забелязаха игра с ръка на играч на Вадуц пред наказателното поле, но драмата се случи в 75-та минута. Буш опита да свие към Обертан, но топката бе отбита пак в него. Румънецът я пое технично и бе повален от капитана на Вадуц. Съдията посочи бялата точка и потърпевшият се нае да я изпълни. Буш стреля в десния ъгъл на вратата, но Хирзел хвана посоката и спаси дузпата. От трибуните пък започнаха мощни скандирания „оставка“.

В следващите минути на два пъти Обертан стреля, но неточно. Буш пък бе мощно освиркан при смяната си в 83-та минута, когато на негово място влезе Илия Димитров. Той се пребори в 85-та минута, за да стигне топката до Мариани, който продължи за Мариани.  Той пусна за Кабрал, който излъга съперник и със страхотен диагонален удар направи 3:2 за Левски. Секунди по-късно Левски можеше да получи дузпа, след като Обертан си поведе с глава и бе спрян непозволено с шпагат, но реферът от Ирландия не посмя да даде втори наказателен удар за домакините.

В 89-та минута Станислав Костов с гърди спря за Илия Димитров, който прехвърли за Мариани. Швейцарецът стреля технично към далечния ъгъл, но топката мина на сантиметри покрай целта. В продължението от 3 минути играч на Вадуц се хвана за крака и падна на терена, Костов тръгна да го вдига от тревата и бе изгонен с директен червен картон.

Футболистите на Вадуц се прибраха под дъжд от седалки и предмети след последния съдийски сигнал, а „Герена“ кънтеше от освирквания и викове „Оставка“.

ГАЛЕРИЯ ОТ СРАМНОТО ОТПАДАНЕ НА ЛЕВСКИ ВИЖТЕ ТУК

One comment

  • Yuliyan Milev

    17.07.2018 at 22:20

    Евро идиота си е евро идиот! Това е!
    ???????????????????????????????????????????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ