Талант на Левски обяви: Искаме да подарим Купата на феновете

марин_петков_левски

Халфът на Левски Марин Петков говори пред клубната телевизия по време на лагера на „сините“ в Хърватия. 17-годишният юноша на столичани реализира първото попадение за 2021 година при загубата от Домжале с 1:2 в контрола играна в Умаг. Той бе титуляр и във вчерашната проверка с полския Подбескидзе, завършила с победа за Левски с 1:0.

„Важно е, когато вкараш гол за Левски и след това да оправдаеш очакванията. Когато реализираш попадение, трябва да докажеш с играта си, че не е случайно. Във всеки един мач и ден трябва да се доказваш“, заяви Марин Петков.

„Почувствах се добре след гола ми срещу Домжале, но загубихме, а искахме да тръгнем годината с победа. Но за сметка на това вчера победихме Подбескидзе след много красив гол на Марти (б.а. Мартин Петков), за което го поздравявам. Надявам се във всеки мач да побеждаваме, защото това е най-важното“, добави още той.

„Когато излязох на терена след толкова дълга пауза се почувствах много развълнуван и с голямо желание. Добре се чувствам в този период. Всички работим здраво и се подготвяме за пролетния полусезон. Надявам се, че ще се представим много по-добре, отколкото през есента. Усещам умора, но ако я няма, означава, че не работим добре“, каза 17-годишният талант.

„Условията в Хърватия са перфектни, терените са добри и виждате, че хотела е на ниво. Всичко е перфектно. Свикнах да работя със Славиша Стоянович. Изисква от всеки да дава максимума от себе си и ако не го даваш, няма как да получиш игрови минути. Радвам се, че гласува на юношите такова доверие и се надявам всеки един от нас да го оправдае“, каза Петков.

„Искам Левски най-вече да спечели Купата на България, защото феновете го заслужават. Виждате през какво минахме през миналата година и се надявам тази да бъде по-успешна. В Левски научих как да стана мъж. В един момент отиваш в пансион на 12 години и си далеч от дома. Най-важно е да направиш първите две крачки и да станеш мъж, а след това да превъзмогнеш липсата на семейството ти“, добави още той.

„Нивото в мъжкия футбол е по-различно, защото много по-бързо се работи. Надявам се по-бързо да се наложа и ако мога да реализирам във всеки мач. Най-обичам да играя зад нападателя, но това го преценява треньора, където ме постави, ще играя. Не се притеснявам, че имам по-голяма отговорност, а това повече ме мотивира. Надявам се да дойде нова силна генерация от юношите, в които сме в отбора. Перфектно се разбирам с Мартин Петков. Добри приятели сме и всичко е перфектно между нас. За мен няма значение дали аз вкарвам или подавам за гол, а крайният резултат – попадение. Ако можеш да вкараш – вкарваш, ако не – подаваш“, заяви Петков.

„Берое е добър отбор, но се надявам навръх Националния празник да подарим победата на нашите фенове, защото го заслужават и дано през месец май, когато е финала, ние да сме там. Искам да виждам силен и борбен Левски. Никога не можем да кажем, че първенството ще бъде на заден план. Играем мач за мач и трябва да даваме 100% от себе си. Искам да благодаря на феновете, защото никой до момента не го е правил – не само на Балканите, а и може би в света. Искам да им благодаря, че продължават да ни подкрепят въпреки слабите резултати, които записахме. Надявам се повече да няма такива. Дано привържениците продължат да ни подкрепят, защото са невероятни“, каза младокът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ