ЦСКА и Лудогорец влизат в битка за колумбийски нападател

цска - лудогорец 2

ЦСКА и Лудогорец са отправили оферти за подписа на колумбийския нападател Матео Касиера от Беленензеш, съобщава Sicnoticias.pt.

Според изданието португалският клуб е получил три предложения за 23-годишния футболист, който има контракт до лятото на 2022 година. Конкуренция на двата български гранда прави полският тим Гурник (Забже).

И трите оферти са на стойност 300 хиляди евро, а всеки един от тимовете е предложил на нападателя договор за три години и половина. От Лудогорец обаче наддават с най-голяма заплата за колумбиеца, докато поляците не дават повече от това, което той печели в настоящия си отбор.

Матео Касиера ще вземе решение къде ще продължи кариерата си през следващите дни и се очаква да пътува по-късно тази седмица, за да финализира своя трансфер.

ЦСКА привлече през 2018 година именно от Беленензеш бразилеца Мауридес, а сега португалският клуб възнамерява да си върне нападателя за заместник на Касиера, който ще бъде продаден.

Кариерата на колумбиеца започва в Депортиво Кали, за който той има 43 мача и 12 гола през сезон 2015/16. След това той преминава във втория отбор на Аякс, за който в периода 2016-2018 има 46 мача и 29 гола. От 2016 до 2019 година Касиера е част от първия отбор на Аякс, с чийто екип изиграва 21 мача и вкарва 3 гола. В този период той е преотстъпван на два пъти в Грьонинген – 10 мача и 1 гол през 2018 година, и в Расинг Клуб де Авеянеда през 2019 година без нито една среща.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ