Алберт Попов с ново изумяващо представяне на Световната купа

алберт попов

Нов силен резултат за Алберт в Световната купа
Ново силно представяне в Световната купа по ски направи днес асът ни Алберт Попов.

След като вчера националът ни зае 16-о място във Флахау днес пак там на писта „Херман Майер“ Алберт завърши 16-и. В първия манш той бе 24-и, но със силно представяне във втория той завърши 15 и взе 16 точки за Световната купа. В подреждането за трофея в слалома Аби вече е 28-и с 31 т спечелени само този уикенд. Победата днес и първа в кариерата му е за Себастиан Фос Солевог (Нор). В 86-ия си старт за СК той водеше от първия манш и кара стабилно във втория, за да спечели. Втори остана Марко Шварц (Ав), а трети е Алекси Пентюро (Фр).

Французинът води убедително в подреждането за Световната купа със 778. Втори е Александър Оомод Килде (Нор) – 560, но той вчера се контузи тежко и няма да кара до края на сезона. Трети с 501 т е Марко Одермат (Швейц). За малката купа в слалома води Шварц с 389 т, пред Фелер – 324 и Солевог – 308.

Следващият слалом за Световната купа е на 26 януари в Шладминг (Ав) и ще е на осветление.
Първа инвестиционна банка A1 Bulgaria Audi Bulgaria Generali Bulgaria Official Bansko Winter Resort Dell Technologies Insa Oils VIST


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ