Представят проект за стадион „Пловдив“! Ето какви са най-важните планове за реконструкцията на Голямата къща

Стадион Пловдив - проект

Капацитетът на стадион „Пловдив” ще бъде намален на 42 000 седящи места. В момента той е за 55 000. Идеята на властимащите в Пловдив е да бъдат запазени лекоатлетическата писта и габаритите на стадиона. Всичко това е е записано в техническото задание на арх. Валентин Маринов, който изготви основата за бъдещия проект на стадиона, пише Plovdivderby.com.

Техническото задание на стадион „Пловдив” вече е готово. Съоръжението е годно за ремонт. Това е показало детайлното конструктивно обследване от 2015 година, а също и последните резултатите от скенерите.

Част от трибуните трябва да се съборят, а други само ще се засилят конструктивно.

На мястото на зала „Чайка” пък най-вероятно ще се изгради ВИП ложа. Предвижда се слагането на седалки, смяна на тревното покритие  и изграждането на ново осветление. Първоначалната цел пред Общината ще е Голямата къща да получи лиценз за А група.

Очаква се Общината да пусне обществена поръчка за цялостен проект на Голямата къща. Тогава ще стане ясно и колко ще струва съживяването на легендарния стадион.

Добрите новини за бъдещето на градския стадион „Пловдив“ се очаква да бъдат съобщени на пресконференция в сряда (18 юли).

 

Снимка: trafficnews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ