Ивайло Петков мълчи за преговорите с руския собственик на Ботев (Пд)

Ивайло Петков

Бившият спортен директор на Дунав и Левски Ивайло Петков, който е човекът на руския милиардер Антон Зингаревич у нас, запази мълчание около сделката за Ботев (Пловдив).

„Не мога да коментирам темата. Абсолютно нищо не мога да кажа на този етап. Засега няма нищо. Стоя си вкъщи и почивам“, бе лаконичният коментар на Петков пред „Тема Спорт“.

Според запознати той е човекът, осъществил контакта между Зингаревич и „канарчетата“. Именно Петков ще е един от силните хора в новата управа на клуба. На 6 януари Сдружение ПФК Ботев има свое събрание, а два дни по-късно е Общото събрание на клуба, на което трябва да се официализира влизането на Зингаревич. Той трябва да вземе 60% от акциите, които в момента са в Сдружението, което към днешна дата е мажоритарният собственик на клуба.

Около коледните празници станаха ясни исканията, при които руският бизнесмен би поел Ботев. Тогава за момент преговорите спряха и временно Зингаревич се бе отказал. После всичко бе възобновено, а той и сдружението излязоха с обща декларация за конфиденциалност и че докато няма нищо черно на бяло, коментари няма да се правят.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ