Жуниор Дос Сантос засипа с похвали Багата

02

Бившият шампион на UFC в тежка категория Жуниор Дош Сантош заяви след победата си над Благой Иванов на турнира UFC Fight Night 133, че не възнамерява да губи ритъм и ще се бие по-често. Той каза това в интервю пред медиите след битката с Багата.

“Чувствам се чудесно. Всичко проблеми се забравят, когато постигнете победа. За да не губите уменията си е необходимо да се биете по-често. Аз съм отново в отлична форма. Освен това, Иванов се оказа много корав боец, той е победил смъртта. Очаквах трудна битка, както се и оказа”, заяви Циганина след успеха.
“Трябваше да внимавам за удара на Благой, той притежава ударна мощ. Освен това играе с обратен гард, но срещу такива съперници винаги е трудно. Трудно е да нанасяте джеб толкова често, колкото в битките срещу съперници с ортодоксален стил, но го направих, защото напипах вярната дистанция. Срещу левичари, трябва да внимавате, когато нанасяте удар, защото противникът контраатакува. И както се вижда от лицето ми, някои от ударите му достигнаха целта си. Но се чувствах уверен в стойка”, добави Жуниор, цитиран от „Спортал“.

“Не знам кой ще е следващият ми съперник. В момента тежка категория преминава през интересен етап. Засега нищо не мога да кажа, трябва да обсъдя някои неща с екипа си. Но има един вариант, който представлява интерес за мен. Това е трета битка срещу Стипе Миочич. А после ще видим? Мисля, че би било добра битка. Заслужаваме я и двамата. Разбира се, ние заслужаваме да се бием за титлата. Миочич беше шампион, той загуби колана си заради един удар. Това е тежка категория. Един точен удар може да реши всичко. Трябва да изчакаме малко. Кормие и Леснар ще проведат двубой. Все още не е известно кога, но тяхната битка ще се проведе. Така че можем да се срещнем с Миочич. А победителят може да се бие за титлата”, добави Дош Сантош.

“Аз съм натурален боец от тежка категория и мога да правя всичко. Мога да нанеса ритник със завъртане. Ако почувствате подходящия момент да нанесете удар, и го направите навреме, тогава всичко е наред. А единственият начин да почувствате този момент е да водите редовно битки. Възнамерявам да си почина със семейството си и да се върна в залата. Аз съм на 34 години. Остават ми още много битки”, завърши бразилският боец.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ