Локомотив (Сф) с нова грешна стъпка! Созопол спря железничарите за върха

Локомотив София Ботев Гълъбово 8

Созопол победи с 2:0 Локомотив (София) и го спря за върха във Втора лига. Домакините стигнаха до успеха с голове на Яни Николов и Иван Колев. След поражението Локомотив остава с 29 точки на третото място, изоставайки с три от лидера Пирин (Благоевград). Вторият Кариана има 30, а след мача си с Хебър преустановява участието в първенството, тъй като клубът ще бъде закрит. Созопол пък се изкачи на деветото място със 17 точки в актива си.

Първата интересна ситуация на мача в Созопол се откри пред домакините. В 5-ата минута Сава Савов получи добро подаване пред границата на наказателното поле. Халфът не се забави и стреля, но на сантиметри от целта. Секунди по-късно Созопол откри резултата. Халфът Яни Николов се разписа с удар от въздуха – 1:0.

Mинута преди почивката домакините стигнат до второ попадение. Играчите на Созопол организираха чудесна контраатака, при която Трайо Грозев настигна топката отляво, центрира към Иван Колев, който с глава наказа Ивайло Василев за 2:0.

В 60-ата минута гостите от София пропуснаха отличен шанс да намалят. Александър Александров подаде на оставения непокрит на точката на дузпата Павел Петков, който обаче стреля над вратата на Росен Андонов.

В 72-ата пропуск направи и Светослав Диков, а до края избраниците на треньора Иван Колев така и не съумяха да вкарат поне почетно попадение.

За Локомотив (София) това е втора загуба в последните 4 мача, в които „железничарите“ записаха само една победа – 2:0 над Септември (Симитли).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ