ЦСКА надигра, но не успя да победи Клуж! Соу с куп сериозни пропуски в Румъния

базел - цска 9

ЦСКА взе още една престижна точка в Лига Европа. Армейците завършиха наравно 0:0 при гостуването си на ЧФР Клуж, а възпитаниците на Бруно Акрапович само могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от Румъния. Али Соу на два пъти през второто полувреме пропусна отлични възможности да вкара гол и да донесе трите точки на ЦСКА.

Първата опасност пред една от двете врати дойде още във втората минута. Перейра засече с глава центриране от фаул, но топката профуча покрай дясната греда на вратата пазена от Бусато. В 5-ата минута Кери центрира от корнер, Антов засече технично с пета, но Камора успя да изчисти пред голлинията.

В 12-ата минута Жеферсон допусна груба грешка, опитвайки да върне топката назад, но я подаде на Дебелюх, който се озова очи в очи с Бусато, но стражът на червените демонстрира отличен рефлекс и спаси изстрела на нападателя.

Постепенно ЦСКА сведе до минимум грешките в отбраната и започна да владее топката повече от своя противник. Благодарение на тази промяна играта пък румънците така и не успяха да застрашат отново Бусато до края на първата част.

Второто полувреме започна добре за футболистите на Акрапович. В 49-ата минута Санкаре подаде към Юга, който напредна и стреля мощно, шутът затрудни Балградан, окйто изби пред себе си, но Соу бе твърде далеч за да направи добавка в празната врата.

В 69-ата минута ЦСКА изпусна най-чистото си положение до този момент. Соу получи извеждащ пас сам срещу вратаря. Последва шут на нападателя, а след рикошет в крака на бранител топката излезе на сантиметри покрай дясната греда.

В 77-ата минута Соу направи нов сериозен пропуск. Вион центрира отдясно към тарана, който засече с глава от границата на малкото наказателно поле, но не улучи добре топката и тя излезе в аут.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ