Разследване в националния отбор заради бума на заразени с COVID-19

Коронавирус

Разследване на националния отбор започва Българската федерация по баскетбол, а причината е положителен тест за коронавирус в „балона“, в който беше настанен тимът на Росен Барчовски в Сараево, пише „Тема Спорт“.

Селекционерът е използва Деян Карамфилов, след като гардът изненадващо се оказа заразен с COVID-19. Всичко това на фона на безпрецедентното тестване на „лъвовете“ по време на лагера в Правец, както и след пристигането им в столицата на Босна и Херцеговина.

Плеймейкърът остана изолиран и не взе участие в мачовете за домакините с домакините (49:88) и Гърция (78:84 след прод.). Заради положителната проба на родните национали беше забранено да се събират след тренировка и дори да направят анализ след първата среща.

„Това не може да остане просто така. Толкова много тестове направихме и накрая, поставени в „балон“, даваме положителна проба. Трябва да се разбере какво, как, къде и с кого… Може да имаме много съмнения откъде е дошъл този позитивен тест. Играчът трябва да си каже какво е правил и как се е заразил, защото това можеше да ни коства изобщо участието в мача с Гърция. Ще има разследване на този казус“, коментира пред изданието президентът на федерацията Георги Глушков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ