„Осъденият на смърт“ Ботев идва на „Овча купел“, дали ще се срине без Неделев?

7 Dni Sport02.12.2020
славия - ботев

Славия приема Ботев (Пловдив) днес, в 15:00 часа, в отложен мач от 11-ия кръг на Първа Лига.

По програма срещата трябваше да се изиграе на 31 октомври, но бе отложена заради многото заразени с COVID-19 в състава на „белите“.

И двата тима се намират в тежко положение преди днешната среща. Домакините са в серия от три мача без успех. Всъщност „белите“ имат едва 2 победи от началото на сезона и се намират на предпоследното място в класирането.

На „Овча купел“ се надяват отбора да намери верния път и да запише победа днес, с която да си върне самочувствието и да прибави ценни точки в актива си.

В Ботев положението не е много по-цветущо. „Канарчетата“ са доста разклатени след дербито с Локомотив (Пловдив) в миналия кръг, което бе загубено с 0:6.

Сега играчите ще направят всичко възможно да се отърсят от шока и да се върнат към победите, с което поне малко да успокоят бесните си фенове.

Това ще бъде 127-ия сблъсък между тези два отбора в елита. Интересното е, че досега статистиката помежду им е доста изравнена – 50 победи за Славия, 50 победи за Ботев и 26 равенства. Головата разлика е 192-189 в полза на пловдивчани.

Треньорът на домакините Александър Тарханов получи добра новина преди мача. Той отново ще може да разчита на ветераните Георги Петков и Димитър Рангелов, които вече са здрави и готови за игра. Руският специалист обаче няма да може да използва Янис Карабельов и Емил Стоев, които остават в лазарета. Терзиев пък е наказан за тази среща.

В Ботев също имат доста проблеми за решаване. Треньорите Петър Пенчев и Тодор Онов не могат да използват контузения Виктор Генев и наказания Джонатан Перейра. Големият отсъстващ обаче ще бъде звездата на тима Тодор Неделев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ