Добруджа тресна Хебър, бивш играч на Левски с гол-красавец

царско село добруджа ~05

Добруджа победи Хебър Пазарджик с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Втора лига. Домакините откриха резултата в 15-ата минута след автогол на Ивайло Тодоров, но три по-късно Тодор Чаворски възстанови равенството. В края на първото полувреме Иван Цачев отново изведе „жълто-зелените“ напред в реазултата след красиво изпълнение от въздуха. През втората част възпитаниците на Николай Митов притиснаха своя съперник, но домакините успяха да удържат преднината си.

В 7-ата минута домакините отправиха първия удар по посока една от двете врати, но изстрелът на Иван Цачев премина високо над вратата.

Постепенно Добруджа заигра по-настоятелно в нападение и това даде резултат. В 15-ата минута Александър Любенов се намеси решително след изстрел с глава на Илиян Капитанов. Защитата на гостите не успя да изчисти топката, след което Дейвид Венциславов отправи изстрел, Ивайло Тодоров докосна кълбото и то влетя в мрежата на Хебър.

Попадението активизира гостите и три минути по-късно равенството бе възстановено. Красимир Илиев стреля от дистанция, след което Иван Василев спаси, но Тодор Чаворски успя да достигне до топката и отблизо реализира.

Четири минути преди края на първата част Добруджа отново поведе. Иван Цачев получи добро подаване в наказателното поле, след което много красиво от въздуха прати топката в мрежата на Александър Любенов.

В началото на втората част Хебър стартира агресивно и в 50-ата минута Иван Василев се намеси решително след изпълнение на ъглов удар.

Гостите продължиха да действат по-активно в нападение, но това водеше до добри възможности за Добруджа на контраатака. В 60-ата минута след една такава се стигна до пряк свободен удар на удобна позиция за обстрел. Зад топката застана Християн Казаков, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

В 85-ата минута Християн Казаков открадна топката в центъра, след което напредна в половината на гостите и останал очи в очи с Александър Любенов стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят внимаваше и спаси.

До края на двубоя възпитаниците на Николай Митов се втурнаха в атака, като дълбоко в добавното време Александър Димитров стреля отблизо, но слабо и Иван Василев спаси. Това бе и последното по-интересно действие пред една от двете врати.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ