Лудогорец ще гони изразителна победа над Ботев (Вр), Домовчийски се готов за игра

лудогорец

Шампионът Лудогорец отнесе много и заслужени критики за представянето си срещу Тотнъм в Лига Европа.

Загубата с 0:4 беше най-малкото, с което се разминаха разградчани в Лондон. Отборът на Станислав Генчев не показа абсолютно нищо от играта, с която стана разпознаваемо име в Европа през последните години.

Днес „орлите“ се завръщат на домашната сцена с домакинство на Ботев (Враца). При победа, Лудогорец отново ще оглави класирането, измествайки от първото място Локомотив (Пловдив). Срещата е от 14:00 часа.

Тимът от Разград ще има и допълнителен стимул за двубоя, защото на старта на сезона отстъпи на врачани с 1:3. Сега Ботев е с доста кадрови проблеми, но старши треньорът Антони Здравков познава отлично Лудогорец и ще се опита да изненада бившия си отбор.

Лудогорец ще излезе с немалко промени в състава в сравнение с мача срещу Тотнъм. На вратата се очаква да застане Владислав Стоянов, а освен Пламен Илиев на пейката ще седнат още Козмин Моци, Драгош Григоре, Анисе Абел, Кирил Десподов и Доминик Янков. Шанс от първата минута ще получат Георги Терзиев, Светослав Дяков, Елвис Ману, Каули и Бърнард Текпетей.

За Ботев добрата новина е завръщането в групата на капитана Валери Домовчийски, но той едва ли ще играе. Владислав Узунов и Чавдар Ивайлов са контузени, а Даниел Гаджев е наказан. В предни позиции за гостите ще действат Петър Атанасов и Том.

Ако Светослав Дяков, играе, това ще е мач номер 234 за него в елита и той ще се изравни с Марселиньо. Лудогорец пък ще се опита да запише 38-и пореден шампионатен мач без загуба.

Общият баланс между двата тима е изцяло в полза на „орлите“ – 7 победи, 1 равенство и 1 загуба, при голова разлика 23:6.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): В. Стоянов; Икоко, Вердон, Терзиев, Недялков; С. Дяков, Баджи; Ману, Каули, Текпетей; Кешерю

БОТЕВ ВР (3-4-2-1): К. Костов; И. Миланов, А. НДиайе, Керчев; Зехиров, Златински, Лагоа, Буров; Том, П. Атанасов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ