Локомотив (Пд) изкриви Ботев от бой! Смърфовете нанесоха най-тежкото поражение на вечния съперник

локомотив пловдив

Локомотив (Пловдив) помля от бой Ботев в голямото пловдивско дерби от 14-ия кръг. Смърфовете се наложиха с 6:0, а победата им можеше да бъде и далеч по-разгромна. Момчил Цветанов откри резултата след 70 секунди игра, a Динис Алмейда удвои в 9-ата минута. От дузпа капитанът на Локо Димитър Илиев направи резултата 3:0. Георги Минчев направи 4:0 в 28-ата минута. Джонатан Перейра от Ботев пък бе изгонен в 40-ата минута, усложнявайки още повече ситуацията за „жълто-черните“. Кристиан Илич вкара пети в 71-ата, а Николай Николаев реализира шести гол.

Срещата започна кошмарно за гостите от Ботев, които направиха сериозна грешка при изнасянето на топката. Бирсент Карагарен открадна вдясно и пусна центриране по земя. Димитър Илиев пропусна за Момчил Цветанов, който облизо матира Янко Георгиев за 1:0. След девет минути игра Локо вече водеше с два гола. Тогава Парвиз Умарбаев центрира феноменално от пряк свободен удар, а Динис Алмейда стреля с глава и ударът бе неспасяем за стража на Ботев – 2:0.

Първата възможност за гостите дойде след четвърт час игра. Тогава Атанас Илиев намери Маркиньос, който стреля към вратата на Луков, но – аут. В 23-ата минута обаче Филип Филипов фаулира в наказателното поле Георги Минчев и реферът Кабаков посочи бялата точка. Димитър Илиев бе точен, след като се нагърби си изпълнението и покачи още резултата – 3:0.

Адът за Ботев стана пълен в 28-ата, след като Георги Минчев вкара четвърти гол след особено красиво изпълнение в дербито. Той се завъртя покрай Работов и с плътен изстрел с десния крак покачи още резултата на „Лаута“.

Гостите имаха добър шанс да намалят пасива си след 39 минути. Тогава Тодор Неделев стреля от малък ъгъл отдясно, а Луков изби топката. Тя отиде към Атанас Илиев, който стреля с глава, но вместо да намери празнотата във вратата на Луков той прати кълбото право в стража на „смърфовете“. Две по-късно Димитър Илиев беше изведен страхотно вдясно зад защитата на Ботев и реши да комбинира с Цветанов, вместо да стреля, за да може Джонатан да се намеси и да изчисти в корнер.

Кошмарите за Ботев в съботната привечер не спряха през първата част, когато в самия ѝ край Джонатан Перейра бе изгонен. Това стана, след като бранителят удари Парвиз Умарбаев и закономерно получи втория си жълт картон, оставяйки своите съотборници с човек по-малко за втората част.

В 71-ата минута „черно-белите“ реализира петия си гол в срещата, като точен бе резервата Кристиан Илич. Той отправи феноменален удар с левия крак посока вратата на Ботев Пловдив, а топката се оказа невъзможна за спасяване от Янко Георгиев. Набезите на Локомотив продължиха, като Минчев не спря да тормози отбраната на гостите.

Така се стигна до 79-ата, когато Георги Минчев асистира чудесно за Николай Николаев в наказателното поле на Ботев и той реализира първия гол в своята професионална кариера – 6:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ